Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Rychnovsku bylo po srážce auta se sanitkou zraněno dítě. Záchranáři jeli k zásahu

, aktualizováno 24. června 2021, 18:10

Vážná dopravní nehoda dnes po poledni zablokovala v Častolovicích na Rychnovsku hlavní silniční tah z Hradce Králové na Ostravu. Při srážce osobního auta a sanitky utrpělo zranění dítě mladší 15 let. Na místě zasahoval také vrtulník.

Mluvčí krajské záchranné služby Ivo Novák uvedl, že šlo o sanitku z výjezdového střediska v Rychnově nad Kněžnou, která jela k případu, se zapnutými majáky a výstražným zvukovým zařízením. "V osobním automobilu byla zraněna nezletilá dívka, zranění ji neohrožovalo na životě," řekl Novák.

Dívka byla letecky přepravena do Fakultní nemocnice Hradec Králové. "Při předávání ve fakultní nemocnici byla při vědomí, s lékaři komunikovala," uvedl mluvčí záchranné služby. Další podrobnosti k nehodě s ohledem na vyšetřování policie odmítl sdělit.

Podle policie sanitka se zapnutými majáky jela směrem na Hradec Králové. Nehoda se stala, když vůz záchranářů předjížděl osobní auto. "Osobní auto si nevšimlo, že je předjízděné, začalo odbočovat vlevo a sanita do auta narazila. Ze sanitky tři lidé bez zranění, spolujezdec z osobního auta byl letecky transportován do nemocnice. Oba řidiči bez alkoholu," řekla mluvčí policie Iva Kormošová.

Policisté provoz v Česticích, v obci před Častolovicemi ve směru od Hradce Králové, odkláněli ze silnice I/11 na Borohrádek a v Častolovicích na kruhovém objezdu směrem na Libel. Silnice byla plně zprůjezdněna okolo 14:40.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto LZS Hradec Králové

Štítky ČR, nehoda, zranění, děti, Rychnovsko, okres Rychnov nad Kněžnou, automobil, Hradec Králové, úraz, Častolovice, Ostrava, Ivo Novák, policie, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Rychnovsku bylo po srážce auta se sanitkou zraněno dítě. Záchranáři jeli k zásahu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.