Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Krajské zastupitelstvo dalo zelenou rekonstrukci nemocnice v Rychnově nad Kněžnou

Zastupitelé Královéhradeckého kraje dnes odsouhlasili financování rekonstrukce nemocnice v Rychnově Nad Kněžnou. Ze svého rozpočtu uvolnilo celkem 865 milionů korun. Dalších 300 milionů už v roce 2015 slíbil stát. Hejtmanství se připravuje na variantu, že stát peníze nakonec neuvolní.

„Předkládáme dvě varianty rozdělení finančních prostředků v jednotlivých letech realizace stavby, případně poskytnutí státní dotace, kterou máme přislíbenou od roku 2015," řekl dnes zastupitelům náměstek hejtmana pro investice a inovace Pavel Bulíček (Piráti).

Podle něj za tu dobu cena prací stoupla. „Spolufinancování, ke kterému se zavázal stát, už není tak velké, jak bychom si přáli. Je tam i druhá varianta, rozdělení finančních prostředků bez státní dotace," řekl Bulíček. Pokud nebude státní dotace potvrzena do roku 2022, bude kraj financovat stavbu z vlastních zdrojů.

V areálu by měl vzniknout nový pětipatrový pavilon. Jeho součástí bude i urgentní příjem. Ve vyšších patrech se mají nacházet operační sály nebo ambulance. V rámci modernizace dojde i na rekonstrukci současného pavilonu dětského oddělení, interny, gynekologie a porodnice. Obě budovy mají být vzájemně propojeny. Tím vznikne jeden společný pavilon.

Nemocnice v Rychnově nad Kněžnou už má všechna potřebná povolení pro připravovanou rekonstrukci. „V současnosti má projekt vydané stavební povolení a připravena je i kompletní projektová dokumentace,“ řekl Bulíček. Za tu hejtmanství zaplatilo 24,4 milionu korun. 

Spádová oblast nemocnice v Rychnově nad Kněžnou má víc než 80 tisíc obyvatel. Nedaleko se nachází rekreační oblast Orlických hor i velká průmyslová zóna s 12 tisíci zaměstnanci. 

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky nemocnice, Rychnov nad Kněžnou, rekonstrukce, oprava, pavilon, peníze, financování, stát, zastupitelstvo, Královéhradecký kraj, Pavel Bulíček, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajské zastupitelstvo dalo zelenou rekonstrukci nemocnice v Rychnově nad Kněžnou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.