Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hradec Králové doplnil orgány dvou městských firem o zástupce ANO. Vystřídali své politické protivníky

Rada města Hradce Králové doplnila orgány dvou městských společností o zástupce hnutí ANO. Vystřídali představitele uskupení Změna pro Hradec a Zelení, které rada města z orgánů firem odvolala loni v prosinci poté, co spojenectví Změna pro Hradec a Zelení vypovědělo trojkoaliční smlouvu s ANO a ODS.

Novým členem Tepelného hospodářství Hradec Králové se stal náměstek primátora Pavel Marek (ANO), který nahradil bývalého náměstka primátora Martina Hanouska (Zelení). Členkou dozorčí rady Městských lesů Hradec Králové rada města jmenovala zastupitelku Libuši Friedlovou (ANO), která nahradila Ivo Králíčka (Změna pro Hradec).

Jmenování Marka a Friedlové je součástí širších dohod o obsazení volných míst v orgánech firem s účastí města lidmi z ODS a ANO. Již v květnu městská rada jmenovala novým členem představenstva městského fotbalového klubu FC Hradec Králové zastupitele a poslance Jiřího Maška (ANO). Zasedl na místo po Pavlu Křížkovi, kterého byl nominován Změnou pro Hradec. Členem dozorčí rady vodáren Královéhradecká provozní by se měl na konci června stát radní Oldřich Vlasák (ODS), a to místo Hanouska.

V Hradci Králové od voleb v roce 2018 do loňského listopadu vládla koalice ANO, ODS a uskupení Změna pro Hradec a Zelení, disponovala 19 hlasy. V listopadu z ní odešlo uskupení Změna a Zelení a letos v březnu ukončily zbylou menšinovou koalici ANO a ODS. V nejvyšších orgánech města zůstali zástupci ANO, ODS a Změny. Na nové koalici se strany zatím nedohodly.

Rada města, která může činit personální změny v městských firmách, má nyní devět členů z původních 11. Je složená ze čtyř lidí z ODS, čtyř z ANO a zástupce Změny pro Hradec. ODS má post primátora a jednoho náměstka, ANO má dva náměstky primátora.

Hnutí ANO má v zastupitelstvu 11 mandátů a ODS pět mandátů. Hradecký demokratický klub (HDK) má sedm mandátů a Piráti pět mandátů. Po třech křeslech mají uskupení Změna pro Hradec a Zelení, lidovecká Koalice pro Hradec a KSČM.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, správa, firmy, personální, Hradec Králové, ANO, ANO 2011, ODS, rada obce, Pavel Marek, Martin Hanousek, koalice, Hradecký demokratický klub, Jiří Mašek, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové doplnil orgány dvou městských firem o zástupce ANO. Vystřídali své politické protivníky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.