Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V centru Náchoda bude místo železniční vlečky silnice. Uleví dopravě, tvrdí město

Stavbaři začali v centru dvacetitisícového Náchoda stavět novou silnici na místě bývalé železniční vlečky do místní teplárny. Nová komunikace propojí Kladskou a Borskou ulici a zjednoduší cestu řidičům jedoucím ve směru od Hronova na Červený Kostelec, Dolní Radechovou a na náchodské sídliště Plhov. Město za silnici zaplatí 15,5 milionu korun, vše by mělo být hotové do prosince.

Silnice bude prodloužením stávající Tkalcovské ulice. Komunikace bude jednosměrná ve směru od Hronova. Pokud ji řidiči využijí, nebudou muset jezdit až na auty přetížený kruhový objezd u autobusového nádraží. Na komunikaci bude i parkovací pruh s 29 místy. U silnice stavbaři postaví také stezku pro chodce a cyklisty. Pro cyklisty bude díky tomu provoz v Tkalcovské ulici obousměrný. Součástí stavby bude dešťová kanalizace a veřejné osvětlení.

Po železniční vlečce se v minulosti vozilo uhlí do teplárny. V minulých letech teplárna investicí přes čtvrt miliardy korun přešla na vytápění plynem.

Hlavní současnou investicí města je stavba spolkového domu v centru města za asi 50 milionů korun. Stavbaři již v místě začali s bouráním bývalé hasičské zbrojnice a přilehlých objektů. Stavba spolkového domu do jara 2023 zaplní proluku mezi domy v Hurdálkově ulici. Projekt počítá s konferenčním sálem pro zhruba 50 lidí, výstavními prostory pro expozice významných náchodských rodáků, a to spisovatele a nakladatele Josefa Škvoreckého a architekta Jana Letzela. V plánu jsou i menší klubovny a ateliéry.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, Náchod, doprava, vlečka, Hronov, Červený Kostelec, dům, Josef Škvorecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Náchoda bude místo železniční vlečky silnice. Uleví dopravě, tvrdí město  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.