Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradečtí Piráti řeší případ zastupitele Dohnala. Do voleb šel jako odsouzený za úmyslný přečin

Pirátská strana v Královéhradeckém kraji řeší případ placeného předsedy krajského výboru pro dopravu a krajského zastupitele Aleše Dohnala (Piráti). Před dvěma lety řídil po vlivem alkoholu, přišel o řidičský průkaz, přesto opět usedl za volant. Soud jej pak potrestal za maření úředního rozhodnutí. Na případ upozornila Česká televize, podle které šel Dohnal do loňské kampaně před krajskými volbami jako pravomocně odsouzený za úmyslný přečin.

"Je to jeho osobní selhání, což mě velice mrzí. Je to pracovitý, vynikající člověk, tato kauza zastiňuje všechnu tu práci, kterou odvedl," řekl náměstek hejtmana Pavel Bulíček (Piráti). Podle něj se za to Dohnal omluvil a považuje to za chybu.

Piráti jsou v Královéhradeckém kraji v krajské koalici, Dohnal je také zastupitelem města Hradec Králové, kde jsou ale Piráti v opozici.

"Budeme to projednávat jak na zastupitelském klubu, tak i s koaličními partnery. Vyvodíme z toho důsledky. Řeší to také naše krajské předsednictvo. Bylo by nejlépe, kdyby se přijaly takové systémové kroky k tomu, aby se něco podobného neopakovalo," řekl dnes novinářům Bulíček.

Hejtman Martin Červíček (ODS) dnes řekl, že vyčká na závěr z jednání zastupitelského klubu Pirátů a na jejich stanovisko. "Bylo to pro mě překvapení," řekl.

Podle České televize byl Dohnal před dvěma lety přistižen při jízdě pod vlivem alkoholu, dostal pokutou a zákaz řízení. Auto však řídil dál a skončil u soudu za maření úředního rozhodnutí, dostal podmíněný trest. Soud ho v srpnu 2019 potrestal také ročním zákazem řízení a pokutou 25 tisíc korun. Přesto ho v kraji zvolili předsedou výboru pro dopravu. Problémy z minulosti před zastupiteli zatajil, uvedla Česká televize. Podle ní loni v prosinci soud případ zastupitele Dohnala s konečnou platností uzavřel.

Hradecký kraj od podzimních voleb vede koalice čtyř subjektů. Tvoří ji ve volbách vítězná koalice ODS, STAN a Východočeši a dále Piráti, Koalice pro Královéhradecký kraj (KDU-ČSL, VPM, Nestraníci) a Spojenci pro Královéhradecký kraj (TOP 09, HDK, LES). V 45tičlenném zastupitelstvu má většinu 27 hlasů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, správa, kriminalita, Piráti, Královéhradecký, kraj, Aleš Dohnal, alkohol, pochybení, Česká pirátská strana, volby, Královéhradecký kraj, Česká televize, Pavel Bulíček, koalice, ODS, Martin Červíček, TOP 09, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí Piráti řeší případ zastupitele Dohnala. Do voleb šel jako odsouzený za úmyslný přečin  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.