Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Během léta se bude opravovat Gočárův okruh u hradecké nemocnice. Silničáři omezí dopravu na čtyři měsíce

Ředitelství silnic a dálnic má v plánu opravit zhruba kilometr dlouhý úsek na Gočárově okruhu u Fakultní nemocnice Hradec Králové. Práce budou probíhat v Sokolské ulici od čerpací stanice OMW až po křižovatku s výpadovkou na Pardubice. Práce začnou v červenci a potrvají do konce října.

„V průběhu oprav bude vždy v každém směru průjezdný jeden jízdní pruh,“ řekla mluvčí ŘSD Nina Ledvinová. Rekonstrukce bude rozdělená do několika fází. Během každé bude v každém směru uzavřený jeden pruh.   

Během prvních dvou měsíců budou přesunuty obě autobusové zastávky Fakultní nemocnice na most přes řeku. Kvůli bezpečnosti nebude zrušen přechod pro chodce. Gočárův okruh budou muset lidé podcházet po cyklostezce pod mostem.  

Během frézování Sokolské ulice bude omezen vjezd na čerpací stanici za křižovatkou Mileta. Mimo provoz budou i obě zastávky MHD Heyrovského. „V této fázi bude také probíhat výluka trolejbusové dopravy s náhradní autobusovou dopravou. S těchto důvodů byl zvolen prázdninový termín, aby došlo k co nejmenšímu omezení dopravy,“ dodala mluvčí. 

Ve druhé fázi oprav budou silničáři pracovat především na křižovatce Gočárova okruhu a Rašínovy třídy. Opraveny budou všechny ostrůvky. V každém směru bude vždy průjezdný jeden jízdní pruh. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky doprava, Hradec Králové, ŘSD, Gočárův, okruh, Sokolská, ulice, čerpací, stanice, MHD, FNHK, léto, Ředitelství silnic a dálnic, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Pardubice, Silnice I/31, Mileto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během léta se bude opravovat Gočárův okruh u hradecké nemocnice. Silničáři omezí dopravu na čtyři měsíce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.