Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecká škola vzdělávající neslyšící a tlumočníky získala mezinárodní ocenění. Je jediná svého druhu u nás

Hradecká škola pro neslyšící získala ocenění v rámci mezinárodního programu Excelence. Na druhé místo celkového žebříčku dostal školu přístup k inovacím ve vzdělání. Vyšší odborná škola, střední škola, základní a mateřská škola Štefánikova v Hradci Králové je jediná svého zaměření v České republice.

V České republice žije zhruba půl milionu lidí se sluchovým postižením. Prakticky neslyšících osob, jejichž vada sluchu trvá od narození nebo vznikla před začátkem nebo v průběhu školní docházky, je u nás asi 7600. 

Škola pomáhá dětem se sluchovou vadou od narození až do dospělosti. Kromě toho poskytuje službu rané péče, poradenství a vzdělává tlumočníky českého znakového jazyka.  

Cena Excelence je prestižní mezinárodní ocenění, které je udělováno v 80 zemích celého světa. Hradecká škola uspěla v kategorii Chytré inovace – vzdělání – věda a výzkum. V celkovém žebříčku konkurence skončila na druhém místě.  

„Vždy jsme kladli důraz především na kvalitu vzdělávání a pracovali na metodice. Rozvoj dětí jsme vnímali v celé šíři, a to od rané péče pro rodiny s nejmenšími dětmi až po vzdělávání žáků a studentů a jejich kvalitní přípravu na možný start vysokoškolského studia,“ vysvětluje ředitelka Iva Rindová

Národní ceny vyhlašuje ministerstvo průmyslu a obchodu společně s Radou kvality České republiky. Letošní 20. ročník soutěže měl čtyři hlavní kategorie; kvalitu v programu Excelence, kvalitu v programu Start plus, společenskou odpovědnost a kvalitu v rodinném podnikání.  

Ceny získávají organizace z veřejného sektoru a podnikatelé, kdy nezávislí hodnotitelé posuzují jejich činnost, plnění potřeb zákazníků a klientů, efektivnost a inovace. Předávání cen letos proběhlo v on-line prostředí.  

„Prestižní ocenění dokazuje vynikající práci všech zaměstnanců školy. Pod vedením ředitelky Ivy Rindové ji všichni dělají skvěle a s nadšením. Škola je svým propracovaným systémem managementu dobrým příkladem pro ostatní,“ řekla náměstkyně hejtmana Královéhradeckého kraje Martina Berdychová (Východočeši). 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VOŠ, SŠ, ZŠ A MŠ Hradec Králové | Zdroj https://neslhk.com/o-skole/

Štítky neslyšící, škola, Hradec Králové, pomoc, ocenění, Štefánikova, Excelence, Česko, Martina Berdychová, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Východočeši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká škola vzdělávající neslyšící a tlumočníky získala mezinárodní ocenění. Je jediná svého druhu u nás  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.