Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nově otevřený bezpečnostní obor vzbudil u studentů velký zájem

Střední škola informatiky a služeb Dvůr Králové nad Labem jako jediná škola zřízená Královéhradeckým krajem začne v září vyučovat obor bezpečnostně právní činnost. Dobrou zprávou je bezesporu fakt, že o nově zřízený obor je u budoucích studentů velký zájem.

„Počet přihlášených studentů k přijímacím zkouškám potvrdil, že nově otevřený obor bezpečnostně právní činnost vzbudil velký ohlas. Pokud bude tento trend pokračovat, tak v dalších letech bude zapotřebí otevřít další třídu tohoto oboru. Zajímavé také je, že se k přijímacím zkouškám přihlásilo více dívek než chlapců. Všem žákům přeji mnoho úspěchů u zkoušek a velice se těším na začátek školního roku, kdy odstartujeme novou etapu a společnou spolupráci při vyučování,“ řekl první náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Martin Červíček, jenž je díky šestadvacetileté policejní praxi gestorem nově otevřeného oboru.

K přijímacím zkouškám na obor bezpečnostně právní činnost se přihlásilo 85 zájemců, přičemž přijato bude 30 studentů. Žáci se v rámci studia například naučí jak odhalit útočníka, jak s ním jednat a jak zamezit jeho útokům. Absolventi oboru získají vědomosti z oblasti práva, bezpečnosti, fungování státní správy a technicko - organizačních opatření v rámci bezpečnostních sborů a jednotek integrovaného záchranného systému. Vědomosti získají jak v teoretické, tak v praktické přípravě a budou komplexně připraveni na krizové situace při výkonu své činnosti.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky školství, studium, vzdělání, Dvůr Králové nad Labem, Královéhradecký kraj, přijímací zkoušky, Martin Červíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nově otevřený bezpečnostní obor vzbudil u studentů velký zájem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.