Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Testovací centrum v trutnovském UFFU končí. Situace v regionu je jedna z nejlepších v ČR

Díky zlepšující se pandemické situaci v Královéhradeckém kraji končí antigenní testování ve společenském centru UFFO. To zde radnice zřídila ve chvíli, kdy vláda region uzavřela. Poslední testování mohou lidé podstoupit v úterý 13. dubna od 9:00 do 16:00. V Trutnově nadále zůstává v provozu odběrové místo v oblastní nemocnici.

Současná pandemická situace na Trutnovsku patří mezi nejlepší v celé České republice. Podle statistik ministerstva zdravotnictví zde za posledních sedm dní přibylo pouze 37 případů onemocnění COVID-19. Celkem bylo provedeno 164 PCR testů.  

Trutnovsko nepatří jenom mezi nejméně zasažené okresy v ČR, ale také v Královéhradeckém kraji. Naopak nejrychleji se šíří nákaza na Rychnovsku. Velice podobně jako Trutnovsko je na tom i Náchodsko, které se podle čísel krajských hygieniků pohybuje na podobných číslech.  

V současné době se denní nárůst onemocnění COVID-19 v kraji pohybuje na hranici kolem 135 případů. Za poslední měsíc jde o výrazné zlepšení. Ještě na konci února bylo denně potvrzeno i přes 800 případů.  

Výrazné zlepšení nastalo i ve zdravotnictví, kde polevil tlak na klasická i intenzivní covidová lůžka. Podle dat portálu hlidacstatu.cz je v Královéhradeckém kraji volných patnáct postelí na jednotkách intenzivní péče a přes 160 klasických lůžek určených pro covid pacienty. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Trutnov

Štítky Trutnov, UFFO, test, COVID-19, koronavirus, konec, provoz, situaice, Česko, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testovací centrum v trutnovském UFFU končí. Situace v regionu je jedna z nejlepších v ČR  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.