Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Hradecký soud potvrdil, že je zadlužená Kara v úpadku

Krajský soud v Hradci Králové rozhodl, že je kožešnická trutnovská Kara v úpadku. O tom, jak bude úpadek řešen zatím rozhodnuto nebylo. Soud ale připustil možnost reorganizace firmy. Věřitelé, kterým společnost dluží, mají dva měsíce na to, aby se přihlásili.

Insolvenční návrh na sebe podala zadlužená Kara sama. Firma, kterou vlastní investiční skupina C2H podnikatele Michala Mičky, tvrdí, že její hospodaření zásadně poznamenala koronavirová opatření a omezení.

Kara dluží více než 150 věřitelům 260 milionů korun. Věřitelé musí své pohledávky přihlásit do 12. dubna. Přezkoumány budou do 31. května.

Kara prodává své výrobky v několika desítkách prodejen v Česku a na Slovensku. Za rok 2019 měla firma obrat 395 milionů korun. V lednu a únoru loňského roku byl meziroční nárůst v tržbách o více než 30 procent. „Hospodaření však na konci prvního čtvrtletí roku 2020 zásadně negativně zasáhla omezení a mimořádná opatření vlády přijatá v souvislosti s šířením epidemie nového typu koronaviru a šíření epidemie samotné," uvedla firma.

Trutnovská Kara jde do insolvence. Svým věřitelům dluží 260 milionů korun

Kožešnická společnost Kara Trutnov na sebe podala návrh na insolvenci ke Krajskému soudu v Hradci Králové. Hospodaření firmy negativně ovlivnila současná omezení a mimořádná opatření vlády nastavená proti šíření koronaviru. Společnost dluží 150...

Problémy začaly se zákazem prodeje, který platil od 14. března. Z kamenných obchodů pocházelo devadesát procent prodeje Kary. Po rozvolnění ve druhém čtvrtletí se prodej k normálu nedostal. Do prodejen chodilo čím dál méně lidí. Ztráta za loňský rok byla proti plánovaným tržbám 200 milionů korun. Kvůli rozšíření nemoci covid-19 v centrálním skladu musela firma zastavit i svůj internetový obchod.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto mapy.cz

Štítky KARA Trutnov, soud, Hradec Králové, úpadek, věřitelé, Krajský soud v Hradci Králové, Česko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký soud potvrdil, že je zadlužená Kara v úpadku  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.