Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Trutnovská Kara jde do insolvence. Svým věřitelům dluží 260 milionů korun

Kožešnická společnost Kara Trutnov na sebe podala návrh na insolvenci ke Krajskému soudu v Hradci Králové. Hospodaření firmy negativně ovlivnila současná omezení a mimořádná opatření vlády nastavená proti šíření koronaviru. Společnost dluží 150 věřitelům celkem 260 milionů korun a není schopna plnit závazky. Významným věřitelem je Česká spořitelna.

Trutnovská Kara působí na českém trhu dlouhých sedmdesát let. Nabízí kožené a kožešinové oděvy, prodává pánskou a dámskou koženou konfekci a doplňky. V Česku a na Slovensku má síť 47 prodejen a provozuje i internetový obchod.

Společnost Kara vznikla v roce 1948. První trutnovská továrna k ní byla připojena o sedm let později. Název Kara je odvoze. od karakulských ovcí, které poskytují kožešinu nazývanou perzián nebo astrachán. 

Společnost není údajně schopna pokračovat v platbách podstatné části svých závazků. Navrhuje, aby soud vydal usnesení o zjištění jejího úpadku. Přitom v roce 2019 měla firma obrat 395 milionů korun.

 „Hospodaření však na konci prvního čtvrtletí roku 2020 zásadně negativně zasáhla omezení a mimořádná opatření vlády přijatá v souvislosti s šířením epidemie nového typu koronaviru a šíření epidemie samotné," uvedla firma.

Po zpřísnění opatření společnost zaznamenala v prodejnách významný pokles návštěvnosti, někde až o vyšší desítky procent. Kvůli rozšíření koronavirového onemocnění v centrálním skladu, musela zastavit svůj internetový obchod. Kara v současné době zaměstnává 175 lidí.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto firmy.cz

Štítky KARA Trutnov, insolvence, Krajský soud Hradec Králové, věřitel, Česká spořitelna, Krajský soud v Hradci Králové, Česko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnovská Kara jde do insolvence. Svým věřitelům dluží 260 milionů korun  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.