Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ideální výchozí bod pro vaše výlety? Jednoznačně Vrchlabí!

PR článek

Přemýšlíte, jak využít poslední teplé dny babího léta? Vyrazte do přírody, na hory, kde je čerstvý vzduch a mnoho příležitostí na zábavu a program nejen pro rodiny s dětmi. My jsme se vydali do Vrchlabí v Krkonoších, navštívit Krakonoše a objevit novou zábavnou stezku Skryté příběhy.

Ideální výchozí bod na výlety

NÁŠ TIP - ubytujte se ve Vrchlabí a každý večer se sem vracejte, stojí to za to! Nejenom, že budete přímo v centru Krkonoš a všude to tak budete mít kousek, ale budete bydlet ve městě plném zábavy a mnoha možností. Můžete si třeba vychutnat snídani v místní útulné Kavárně u 7 štítů nebo vyrazit večer na večeři do oblíbené stylové restaurace Farma a pak si udělat večerní procházku po místní náplavce nebo parkem okolo zámku.

A přes den na vás budou čekat výlety po okolí, Špindlerův Mlýn s vrcholky našich hor, Janské Lázně a Stezka korunami stromů, nebo Dvůr Králové a místní oblíbené safari. Nebo si můžete půjčit kolo a projet si místní přírodu, případně využít lanovky, které vás vyvezou na vrchol a vy už jen sjedete do údolí.

Cesta do historie a za kulturou

Pojďte projít „Bránou Krkonoš“ a vydat se do historie, do doby barokních Benátek, kde žil významný skladatel Antonio Vivaldi, blízký přítel a spolupracovník vrchlabského hraběte Václava Morzina. Právě jemu totiž Vivaldi roku 1725 věnoval svoji sbírku, jenž mimo jiné obsahuje i houslové koncerty Čtvero ročních období. A vy se nyní můžete stát jedním takovým spolupracovníkem Antonia Vivaldi a pomocí nové geolokační hry Skryté příběhy si v rámci zábavného spojení moderních technologií a historie, město projít a poznat jednotlivá významná místa s vyprávěným příběhem v aplikaci.

Jedním z těchto míst je i barokní Augustiniánský klášter, kde se pravidelně konají koncerty a jen výjimečně se otevírá pro prohlídky veřejnosti. A právě nyní máte šanci se sem dostat! Dne 24. 10. bude v rámci Mezinárodního dne infocenter ve Vrchlabí zpřístupněn klášterní kostel s průvodcem a do prostoru infocentra zavítá regionální výrobce možná i s malým překvapením.

Pokud patříte mezi milovníky vážné hudby je pro vás na podzim připraven koncert houslisty Jaroslava Svěceného – Ve znamení tanga dne 8. října 2020. Rodák z Hradce Králové je jedním z nejvýznamnějších a nejznámějších současných českých houslistů a jeho vystoupení jsou až dechberoucí.

A než opustíte Vrchlabí, nezapomeňte si udělat výlet na jedinečnou a nejstarší kamennou rozhlednu v Krkonoších – Žalý, odkud je nádherný výhled do krajiny. Přiblížit se můžete sedačkovou lanovkou z Herlíkovic i s kolem. Tak přijďte pobejt!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky PR text, Vrchlabí, víkend, výlet, tip, doporučení, Krkonoše, koncert, Antonio Vivaldi, historie, Jaroslav Svěcený, příroda, zábava, Špindlerův Mlýn, Janské Lázně, Benátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ideální výchozí bod pro vaše výlety? Jednoznačně Vrchlabí!  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.