Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Z opilce s elektrokolem se vyklubal agresor. S řeznickými sekerami později vyzýval policisty, ať si pro něj dojdou

Policejní komisař zahájil v těchto dnech trestní stíhání proti 33letému muži, kterého také obvinil. Vůči policistům byl agresivní, poničil policejní auto, poté utekl domů a se sekerami v rukou vyzýval policisty, ať si pro něj dojdou. Nakonec si pro něj došla zásahovka. Teď může jít do chládku až na čtyři roky.

Vše začalo přitom zcela nevinně. Hlídka trutnovských policistů na muže narazila minulý týden ve středu večer okolo půl jedenácté v Prostředním Lánově. Po silnici vedl elektrokolo a podle chůze bylo vidět, že je silně opilý.

Policisté ho zastavili a vyzvali k opatrnosti, aby šel při kraji silnice. V tom chtěl ale muž na elektrokolo nasednout a ujet. To mu zakázali a muži se to znelíbilo natolik, že začal být agresivní. Z elektrokola měl odpojit baterii a začít s ní mávat okolo sebe s tím, že si může dělat, co chce a policie ho nebude omezovat.

Poté hodil svoje kolo proti služebnímu autu, které nakonec dopadlo vedle něj. Baterii z elektrokola hodil proti policistovi, který seděl v autě se staženým okénkem, ale trefil se naštěstí do dveří. 

Když už v ruce neměl nic, čím by se mohl ohánět, začal utíkat a policisté se za ním vydali se zapnutým majákem. Po chvíli muž zastavil, otočil se a rozeběhl se proti policejnímu autu. Okamžitě proto zastavili. Agresor narazil do přední části vozu a dal se znovu na útěk a pronásledování začalo nanovo. Na výzvy k zastavení nereagoval.

Za nedlouho přeskočil dřevěný plot u zahrady a utekl do domu. „Muži zákona ho zpoza plotu opětovně hlasitě vyzývali, aby vyšel za nimi ven a prokázal svoji totožnost. Muž po pár minutách skutečně ven vyšel, ale v rukou měl mít dvě řeznické sekery a na zahradě u domu se s nimi ohánět. Policisty měl vyzývat, aby si pro něho došli, jestli na to mají,“ řekl policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Policisté proto přivolali na pomoc posily. Na místo přijela zásahovka, která muže v domě zadržela a odvezla do policejní cely. S policisty ale nespolupracoval. Druhý den u něj byla provedena dechová zkouška na alkohol. Ta prokázala ještě téměř 1,5 promile.

V trestním rejstříku se teď muži bude vyjímat násilí proti úřední osobě, poškození cizí věci a výtržnictví.

Po vystřízlivění byl muž vyslechnut a to, že požil více alkoholu doznal. Ze samotného večera si toho ale moc nepamatoval. Vzniklá škoda na policejním autě je předběžně vyčíslena na 7 tisíc korun.

„V současné době obviněný muž dále stíhán na svobodě a státní zástupce mu uložil předběžné opatření spočívající v zákazu držení, přechovávání a konzumace alkoholických nápojů. Při vynesení odsuzujícího rozsudku mu pak hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi," doplňuje mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, agresor, opilec, elektrokolo, útěk, sekery, trestný čin, obvinění, sekera, dům, Prostřední Lánov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Z opilce s elektrokolem se vyklubal agresor. S řeznickými sekerami později vyzýval policisty, ať si pro něj dojdou  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.