Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Horní úsek lanovky na Sněžku se kvůli větru opět nerozjel

Horní úsek kabinové lanové dráhy z Pece pod Sněžkou na Sněžku se dnes ráno kvůli silnému větru opět nerozjel. Horní úsek mezi Růžovou horou a vrcholem Sněžky stál kvůli větru i v sobotu. ČTK to zjistila z webu lanové dráhy, kde je možné sledovat provoz. Lanovka je od začátku listopadu v provozu jen o víkendech, ve všední dny podstupuje pravidelnou podzimní údržbu. Do zimní sezony se opět naplno rozjede v sobotu 7. prosince.

Dolní úsek lanovky z Pece pod Sněžkou do mezistanice Růžová hora zůstal v provozu. Z Růžové hory se turisté mohou na Sněžku vydat pěšky, trasa měří 2,5 kilometru. Na hřebeny Krkonoš se turisté mhou dostat ještě kabinovou lanovkou z Janských Lázní na Černou horu, která je v listopadu v provozu vždy o víkendech.

Lanovka na Sněžku může jezdit do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině. Meteorologové uvedli, že vítr v Krkonoších by dnes měl dosahovat v nárazech rychlosti až kolem 90 kilometrů v hodině. Teplota by se v 1000 metrech nad mořem měla pohybovat kolem 11 stupňů Celsia.

Podle informací polské krkonošské horské služby bylo dnes ráno na Sněžce okolo tří stupňů Celsia, pocitová teplota byla těsně pod nulou. Sníh, kterého v polovině týdne na hřebenech hor napadlo až 30 centimetrů, po následném oteplení do dneška roztál.

Autoři | Foto Michal Vodička

Štítky ČR, počasí, rekreace, lanovky, Sněžka, lanová dráha, Pec pod Sněžkou, Růžová hora, Krkonoše, Janské Lázně, Černá hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horní úsek lanovky na Sněžku se kvůli větru opět nerozjel  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.