Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Komplikace pro turisty. KRNAP opravuje frekventované cesty, musel je uzavřít

Hned několik turistických cest nechal uzavřít Krkonošský národní park. Probíhá totiž jejich rekonstrukce. Jít se tak nedá třeba z Růžové hory na Sněžku nebo po modré přes Úpské rašeliniště.

Cestu na Sněžku původně měla firma opravovat za provozu, brzy se ale ukázalo, že to není nejlepší nápad. „V místech s porostem kleče po obou stranách nejde cestářské práce provádět při průchodu turistů," uvedl Pavel Klimeš ze stavební firmy, která tento úsek opravuje. Cesta je tak každý všední den uzavřená od 7.30 do 16.30. Na víkendy by měla být otevřená. Hotovo má být v polovině července.

Povalový chodník je pryč

Úplně uzavřený je také chodník přes Úpské rašeliniště po modré značce. „Vzhledem k tomu, že přes rašeliniště je v současné době sejmut povalový chodník, cesta není průchozí,” upřesnil tiskový mluvčí KRNAP Radek Drahný. Zde má být hotovo v září. Obchozí trasa vede od Slezského domu Polskem (červeně značená cesta) na rozcestí Rownia pod Sniezka a po Jantarové cestě k Luční boudě (žlutě značená cesta).

KRNAP take letos dokončuje opravu chodníku mezi Horními Mísečkami a bývalými Jestřabími Boudami na žluté značce. Opravený se otevře na konci srpna. 

Černohorská rašelina až v říjnu

Poslední uzávěra se týká Naučné stezky Černohorská rašelina. „Pokračujeme v rekonstrukci chodníku zahájené v loňském roce. Letos dokončíme kompletní výměnu povalového chodníku za kvalitnější z dubového dřeva. Zároveň se rekonstruují i štětované a zemní úseky chodníku,” dodal Drahný s tím,  že předpoklad dokončení prací je v říjnu tohoto roku.

Na další omezení se turisté musí připravit kvůli kácení v lesích. „Z důvodu likvidace kalamity je v současné době až do konce června uzavřena modře značená cesta z Krakonošovy snídaně na rozcestí U Čtyř pánů,” uzavřel muvčí.

Autoři | Foto KRNAP

Štítky Krkonoše, Krnap, cesty, Krkonošský národní park, chodník, Sněžka, Úpské rašeliniště, Růžová hora, Pavel Klimeš, Luční bouda, Polsko

Komplikace pro turisty. KRNAP opravuje frekventované cesty, musel je uzavřít  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.