Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

V Trutnově se můžete dneska svézt parním vlakem i moderní liškou

Trutnov dneska hostí Regionální den železnice. Dějištěm je až do šestnácté hodiny hlavní nádraží. Připraven je celodenní program pro děti i dospělé. Svezou se parním vlakem i moderním jednotkou Regiofox.

Návštěvníci se mohou těšit nejen na prezentaci železničních vozidel ale také na živou hudbu a celodenní zábavu pro děti i dospělé. Železniční nadšenci si pak budou moci na vlastní kůži vyzkoušet století vývoje české železnice v podobě jízd parním vlakem taženým historickou lokomotivou Všudybylkou a moderních motorových jednotek RegioFox.

"Nové RegioFox jednotky ročně ujedou v kraji přibližně dva miliony kilometrů a stávají se součástí jednoho z nejmodernějších regionálních vozidlových parků v zemi,“ dodal šéf Českých drah Michal Krapinec. Vlaky mají kapacitu 115 míst k sezení, včetně sklopných sedaček, což je ideální pro denní dojíždění. Dále nabízejí prostor pro osm jízdních kol, tři kočárky a dva invalidní vozíky. Každá jednotka je klimatizovaná a vybavená Wi-Fi sítí. Pro nabíjení elektronických zařízení jsou k dispozici zásuvky 230V a USB porty.

Ohodnoť článek

Foto se svolením ČD

Štítky železnice, RegioFox, Trutnov, doprava, vlak, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově se můžete dneska svézt parním vlakem i moderní liškou  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.