Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Krkonošské cesty zdobí nově podmalby na skle

Krkonoše lákají na jarní rozkvetlou přírodu, ale také na novinku, na kterou můžete při svých putováních narazit. Jde o prastarou výtvarnou techniku podmalby na skle, která je k vidění například u kapličky v Modrém sedle. Turisté se mohou kochat v našich nejvyšších horách patnácti takovými podmalbami.

Podmalby na skle – prastará výtvarná technika, která nechyběla skoro v žádné krkonošské chalupě. Patnáct zbrusu nových podmaleb dostala Správa KRNAP darem od jejich autorky Zory Ponicové-Paterové a jejího bratra Václava Patery. O uplynulém víkendu správci hor dvě z nich odhalili. Konkrétně se jedná o podmalbu s motivem Nejsvětější Trojice v Památníku obětem hor v Modrém sedle a podmalbu anděla strážného na křižovatce cest pod vrcholem Předního Žalého.

Podmalby od Zory Ponicové-Paterové můžou, kromě Modrého sedla a Žalého, turisté vidět také u rozhledny Štěpánka (sv. Štěpán), na Čertově hoře (sv. Prokop), na Kotelské vyhlídce nad Horními Štěpanicemi (sv. Jiří), u památníku lesnické exkurze nad Husími boudami (sv. Hubert), na Hanapetrově Pasece (sv. Máří Magdalena), u Zámečku nad Dolním Dvorem (římská bohyně lovu Diana), na Liščí cestě u Zadních Rennerovek (sv. Florian), na Berghausu v Černém Dole (sv. Barbora), na Krausových Boudách nad Janskými Lázněmi (Panna Maria), na Pražačce nad Horním Maršovem (sv. Ambrož), na Václaváku na Černé hoře (sv. Václav), na Cestníku (sv. Hubert) a na Rýchorách (Panna Maria). Orientační mapka je přílohou této tiskové zprávy a ještě letos se chystáme vydat letáček pro zájemce o putování za těmito krásnými obrázky.

Ohodnoť článek

Štítky Krkonoše, cesty, turistika, podmalby, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krkonošské cesty zdobí nově podmalby na skle  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.