Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Během silvestrovských oslav policie dopadla hned několik řidičů pod vlivem. Dva z nich bourali

Na konci roku 2023 a začátku 2024 musela policie v Trutnově ke dvěma dopravním nehodám, ve které hrál hlavní roli alkohol. V jednom z případů řidič nadýchal 1,84, v druhém 2,05 promile alkoholu. Celkem se během oslav příchodu nového roku policistům podařilo dopadnout 14 řidičů pod vlivem alkoholu nebo drog.

K první takové nehodě došlo v sobotu krátce po 18:00 v Peci pod Sněžkou. Pětačtyřicetiletý řidič osobního vozu Mercedes na parkovišti nacouval do dalších zaparkovaných aut a z místa ujel. „Přivolaní policisté řidiče vypátrali a s ním provedená dechová zkouška ukázala pozitivní hodnotu 1,84 promile,“ uvádí na webu policie mluvčí Šárka Pižlová.  

Druhá nehoda se stala na Nový rok ve dvě hodiny ráno. Tentokrát šlo o šestapadesátiletou řidičku v Horské ulici v Trutnově. I v tomto případě šlo o nabourání do jiného zaparkovaného auta. Po nehodě policejní hlídce nadýchala 2,05 promile alkoholu. 

„Policisté trutnovského dopravního inspektorátu dále v průběhu uplynulého týdne v zimním středisku Špindlerův Mlýn odhalili 14 řidičů, kteří usedli za volant opilí,“ uvádí mluvčí. Tři z těchto řidičů byli cizinci, kterým byla uložena kauce v celkové hodnotě téměř 30 tisíc korun.  

Dopravní policisté upozorňují, že i nadále budou provádět silniční kontroly zaměřené na požití alkoholu nebo omamných látek před jízdou. 

Ohodnoť článek

Foto miguelrd68 | Pixabay

Štítky policie, silvestr, nehoda, alkohol, Trutnov, Pec pod Sněžkou, Mercedes-Benz, Špindlerův Mlýn

Během silvestrovských oslav policie dopadla hned několik řidičů pod vlivem. Dva z nich bourali  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.