Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Návštěvnost Zoo Dvůr Králové loni vzrostla na nový rekord 673 tisíc lidí

Návštěvnost Safari Parku Dvůr Králové nad Labem na Trutnovsku loni vzrostla meziročně o půl procenta na nový rekord 673.000 lidí. Předloni do zoo přišlo přes 669.000 lidí, proti roku 2021 to bylo o 23 procent více. Zoo patří Královéhradeckému kraji a je nejnavštěvovanějším turistickým cílem na východě Čech.

Návštěvníky loni do safari parku lákala nová expozice West Cape, která na ploše přes 1,5 hektaru představuje přírodu jihozápadní Afriky. Hlavní atrakcí komplexu za 140 milionů korun je předloni otevřený pavilon tučňáků brýlových. Trvale velký zájem mají návštěvníci o venkovní expozici Jezero hrochů. Zajímají se i o místa, na kterých se natáčí seriál Zoo televize Prima, například o správní budovu safari parku.

Nyní je v safari parku zimní sezona, jsou zavřené areály safari, do nichž lze mezi volně žijící zvířata vjet auty. K vidění však je naprostá většina zvířat v pěší části areálu, například šelmy, žirafy, hrošíci, okapi, nosorožci sloni, ptáci. Základní vstupné pro dospělého nyní činí 220 korun proti 285 korunám v letní sezoně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, příroda, zoo, Dvůr Králové nad Labem, 2023

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvnost Zoo Dvůr Králové loni vzrostla na nový rekord 673 tisíc lidí  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.