Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Podvodníci zneužívají ČEZ a lákají na výhodné investování do jeho akcií

Podvodníci zkouší své oběti nalákat na výhodné investování do akcií společnosti ČEZ. Bohužel už jim to několikrát vyšlo. Jeden z případů má v současné době na stole trutnovská kriminálka.

Na trutnovské policisty se obrátili dva poškození, kteří investovali do nákupu akcí společnosti ČEZ, přičemž jim vznikla škoda v hodnotě bezmála tři a půl milionu korun. Poškození si nejprve v internetovém prostoru všimli nabídky investování do akcí, kde se zaregistrovali, přičemž byli následně kontaktováni neznámou osobou, která je přiměla, aby investovali do nákupu akcií.

Následující den byli znovu kontaktováni podvodníkem, který je přiměl k dalším investicím a také k nainstalování aplikace Anydesk do jejich PC. "Oznamovatelé postupovali dle jeho pokynů a podvodník, tak snadno získal přístup k jejich účtu. V několika platbách nakonec přišli o bezmála 3,5 milionu korun.," uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Oba případy šetří trutnovští kriminalisté pro podezření ze spáchání zločinu podvod, za což hrozí pachateli až osmileté vězení.
 

Ohodnoť článek

Foto ČEZ a.s.

Štítky ČEZ, akcie, podvod, policie, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci zneužívají ČEZ a lákají na výhodné investování do jeho akcií  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.