Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Trutnovsku zasahovala policie, od Správy KRNAP chtěla dokumenty

, aktualizováno 23. října 2018, 20:12

Na Trutnovsku dnes zasahovala policie, od Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) si vyžádala dokumenty. Policejní zátah míří do horského střediska Pec pod Sněžkou, uvedla na twitteru České televize. Kriminalisté údajně vyšetřují pozadí několika projektů, například Herní krajiny Pecka na Portáškách nad městskou částí Velká Úpa či parkovacího domu. Podle neoficiálních informací policie zasahovala také doma u starosty Pece Alana Tomáška.

Pavel Hochmann z Krajského státního zastupitelství v Hradci Králové dnes bez bližších informací zásah policie na Trutnovsku potvrdil. Podle něj jde o dokumentaci závažné hospodářské trestné činnosti. „V současné době probíhají domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor ohledně dokumentace zvlášť závažné hospodářské trestné činnosti. Mohu k tomu ještě říci, že nikdo nebyl zadržen, ani obviněn,“ řekl odpoledne Hochmann.

Na Trutnovsku zasahovali na několika místech kriminalisté z krajského policejního ředitelství v Hradci Králové. „Dnes na základě příkazu soudce proběhly domovní prohlídky a prohlídky nebytových prostor, a to jak u fyzických osob, tak v prostorách veřejné správy. Nebudeme uvádět nic konkrétního,“ řekl mluvčí krajské policie Jan Čížkovský.

Podle mluvčího Správy KRNAP Radka Drahného s policií správa úzce spolupracuje. „Správa parku není hlavní příčinou vyšetřování, jsme sekundárním prvkem ve vyšetřování a poskytujeme policii podklady. Policie si vyžádala nějaké dokumenty, které jsme jí poskytli. S policií spolupracujeme a poskytujeme jim maximální součinnost v záležitostech, které potřebují,“ řekl mluvčí správy parku Radek Drahný. Bližší informace k tomu nesdělil.

Stezka nazvaná Herní krajina - Pecka, složená ze tří celků, vodní svět, svět v korunách stromů a luční část, vznikla v rámci přeshraniční česko-polské spolupráce. Herní krajina Pecka stála téměř 45 milionů korun, dotace činila 32 milionů korun.

Autoři

Štítky Policie ČR, vyšetřování, KRNAP, Trutnovsko, policie, okres Trutnov, Správa Krkonošského národního parku, Pec pod Sněžkou, Česká televize, Krkonošský národní park, Velká Úpa, Hradec Králové, Státní zastupitelství ČR

Na Trutnovsku zasahovala policie, od Správy KRNAP chtěla dokumenty  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.