Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dvůr Králové rozšiřuje varovný a informační systém ve městě. Přibudou stovky reproduktorů a hlásičů

Během podzimu nechá radnice ve Dvoře Králové nad Labem rozšířit informační a varovný systém na celém území města. Občanům začne sloužit celkem 68 digitálních hlásičů a dalších 205 reproduktorů. Instalovány budou například ve Zboží nebo v Lipnici, tak aby systém pokrýval všechny městské části.

„Doplnění chystáme také v Městské Podstráni, v Žirecké Podstráni, v Podharti nebo v centru města,“ uvádí v tiskové zprávě krizový manažer Pavel Lev. Rozšíření varovného systému vyjde na 2,6 milionu korun. Díky dotaci radnice ušetří 1,8 milionu korun.  

„Varovné a informační systémy hrají klíčovou roli při zajištění bezpečnosti obyvatelstva, a proto do jejich instalace a modernizace město v posledních letech investuje,“ uvádí ve zprávě starosta města Jan Jarolím (ANO). 

Varovný systém město může použít například při povodních, průmyslových haváriích nebo jiných naléhavých situacích, kdy je třeba obyvatele varovat v co nejkratším možném čase. „Rozšíření tohoto systému je tak důležité pro zajištění bezpečnosti, efektivní komunikaci při krizových situacích i pro možnou prevenci,“ dodává starosta.  

Ohodnoť článek

Foto město Česká Skalice

Štítky rozhlas, hlásič, síť, bezpečností, Dvůr Králové, rozšíření, okolí, bezpečnost, digitální, dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové rozšiřuje varovný a informační systém ve městě. Přibudou stovky reproduktorů a hlásičů  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.