Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Trutnově se uzavře Vlčická ulice, město muselo pořešit náhradní varianty

Trutnov řeší dopravní komplikaci. V současné době probíhá oprava mostu ve Volanově a také Vlčické ulice, právě tam vznikl problém pro občany Vlčic a Pilníkova. Dosud používali Vlčickou jako objízdnou trasu, jenže se chystá její uzavírka.

Vlčická ulice bude od 9. do 29. října bude uzavřena. To lidem udělalo čáru přes rozpočet. Po jednání hejtmana Královéhradeckého kraje Mgr. Martina Červíčka a starosty města Trutnova Ing. arch. Michala Rosy prověřil Královéhradecký kraj možnosti, jak se s objízdnou trasou vypořádat v rámci své stavby ve Vlčické ulici. Žádná z možných variant však zcela neřešila situaci lidí, kteří do Trutnova dojíždějí za prací, za službami či do školy. Jediný rozumný postup v tuto chvíli je umožnit občanům Pilníkova a Vlčic průjezd objízdnou trasou v ulici U Sokolovny, kterou dosud mohli z kapacitních důvodů využívat pouze občané Trutnova. Po dobu oprav Vlčické tak bude tato objízdná trasa k dispozici i obyvatelům obou obcí.

„Uvědomujeme si, jak zamotaná celá situace je a že nikdo z těch, kdo nyní hledají východisko, ji nezavinil. V tuto chvíli je Trutnov jediným aktérem, který má v ruce klíč k jejímu řešení,“ vysvětluje Michal Rosa, starosta města Trutnova, a dodává, že „městská policie zde denně na situaci dohlíží a v této činnosti bude i nadále pokračovat. Chceme, aby dopady na naše občany žijící v těsné blízkosti objízdné trasy byly co nejmenší, ač už tak musejí denně zvládat nápory aut jedoucích pod jejich okny.“ Oprava mostu začala na začátku srpna a hotová by měla být dokonce října.

„Chci poděkovat městu Trutnovu, konkrétně starostovi Michalu Rosovi, za pomoc s řešením a za vstřícný přístup k problému, který vznikl neplánovaným souběhem oprav. Organizační a technická opatření, která jsem prosadil u ŘSD a Údržby silnic, nebyla pro občany dotčených obcí uživatelsky vyhovující. Nové řešení, na kterém jsem se se starostou domluvil, je pro ně jistě komfortnější,“ dodává Martin Červíček, hejtman Královéhradeckého kraje.

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem Informačního centra Trutnov

Štítky Trutnov, Královéhradecký kraj, oprava, Michal Rosa, Martin Červíček, Ředitelství silnic a dálnic, Vlčice, Pilníkov, Volanov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově se uzavře Vlčická ulice, město muselo pořešit náhradní varianty  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.