Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na Trutnovsku začala topná sezóna, některá topení zůstávají ale studená

Společnost ČEZ Teplárenská dnes na Trutnovsku zahájila topnou sezonu. Již první den dodávky musela firma řešit netěsnost na hlavním horkovodním potrubí pod komunikací v obci Bohuslavice.

Kvůli opravě bude dodávka tepla a teplé vody přerušena do čtvrteční osmnácté hodiny v obcích Bohuslavice, Suchovršice, Adamov a městě Úpice, uvedla firma na webu.

Na výše a severněji položeném Trutnovsku začíná topná sezona v Královéhradeckém kraji nejdříve. Hlavním zdrojem tepla na Trutnovsku je uhlí a biomasu spalující elektrárna Poříčí u Trutnova. Z ní proudí teplo vedle Trutnova i do podkrkonošských Mladých Buků, Horního Maršova, Janských Lázní, Bohuslavic, Suchovršic, Úpice, Radvanic a Svobody nad Úpou. Sezonu ČEZ Teplárenská spolu s Poříčím dnes zahájila také ve Vrchlabí.

Teplárna ve Dvoře Králové na Trutnovsku, která také patří do skupiny ČEZ, vytápět zatím nezačala. ČEZ dodává na Trutnovsku teplo necelým šestnácti tisícům domácnostem.

Společnost Tepelné hospodářství Hradec Králové, která dodává v krajském městě teplo do 24.000 domácností, topnou sezonu zatím nezahájila. "Vzhledem k vývoji počasí zatím v nejbližších dnech zahájení sezony nepředpokládáme. Na zahájení dodávek jsme ale plně připraveni," řekl ředitel Tepelného hospodářství Jiří Seidler. Hradecká firma je největším dodavatelem tepla v kraji, nakupuje jej od společnosti Elektrárny Opatovice.

Teplárny sezonu zahajují, když dva dny po sobě průměrná teplota nepřesáhne 13 stupňů Celsia a podle vývoje počasí nelze následující den očekávat zvýšení průměrné teploty nad tuto hodnotu.

Ceny tepla teplárny v Trutnově ani v Hradci Králové se zahájením topné sezony nemění. Ke změnám cen firmy obvykle přistupují od 1. ledna, ceny na rok 2024 zatím neoznámily.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Luboš Brabec

Štítky ČR, teplo, počasí, ČEZ Teplárenská, porucha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Trutnovsku začala topná sezóna, některá topení zůstávají ale studená  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.