Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Trutnovu přitečou desítky milionů na lávku

Radnice v Trutnově si na konto připíše 24 milionů. Půjde o dotaci na opravu dožilé prosklené lávky přes ulici Na Struze. Peníze by mohly pokrýt kompletní náklady rekonstrukce.

Chodcům slouží lávka k bezpečnému spojení centra města a čtvrti Kryblice. Letos chce radnice vypsat výběrové řízení na dodavatele stavby, aby přes zimu mohl vyrobit konstrukci. Samotná oprava a instalace konstrukce by měla být hotová v příštím roce.

Podle starosty města Michala Rosy (ODS) je současný stav lávky nevyhovující, denně jí projdou stovky lidí. "Současná lávka je ve špatném technickém stavu s korozí na hlavních nosnících, tudíž je nejvyšší čas ji opravit. Půjde o komplikovanou opravu o několika etapách," uvedl v tiskové zprávě starosta Pavel Rosa.

Rozpočtované náklady jsou podle projektu zhruba 22 milionů korun. "Výsledná částka bude známá až po ukončení výběrového řízení," sdělila v tiskové zprávě mluvčí radnice Michaela Dědková.

Radnice na tuto investiční akci uspěla s žádostí o dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury. "Dotace navíc počítá s inflací, tudíž je ve výši 24.045.920 Kč a mohla by tak pokrýt kompletní náklady. Její získání je velký úspěch a úspora pro městský rozpočet," dodal Rosa. Během demontáže staré a montáže nové konstrukce lávky bude nutné uzavřít provoz v ulici Na Struze. Rekonstruovaná lávka bude vizuálně velmi podobná stávající, nedojde k výrazným estetickým změnám. Na délku má 45,6 metru, vnitřní šířka je 2,3 metru a vnitřní výška 2,5 metru.

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov

Štítky ČR, správa, stavby, Trutnov, lávka, oprava, Pavel Rosa, Michal Rosa, ODS, Státní fond dopravní infrastruktury, Kryblice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnovu přitečou desítky milionů na lávku  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.