Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Dvůr Králové bude řešit bytovou výstavbu v lokalitě Berlínek. Městu se ozval zájemce

Na březnovém zasedání zastupitelstva města Dvůr Králové nad Labem, se bude projednávat nabídka na využití části pozemků v lokalitě Berlínek. Mohlo by tu vzniknout devětačtyřicet bytových jednotek. Už dříve tu lidé proti výstavbě podepsali petici.

Společnost CZ Stavební Holding, a.s.,  která nabízí městu za pozemek 10,15 milionu korun bez DPH, by částku zaplatila po dokončení stavby prvního nadzemního podlaží bytových domů. To už bude mít město jistotu, že bude stavba vybudována přesně podle pravomocného stavebního povolení.

V lokalitě by měly být vystavěny dva bytové domy s devětačtyřiceti byty. Autorem urbanisticko-architektonické studie s názvem Bytový soubor „Zelené terasy“ Dvůr Králové nad Labem, je pardubický architekt Milan Košař.

Město zveřejnilo záměr využít pozemek o výměře téměř tři tisíce metrů čtverečných od 20. prosince loňského roku do 2.února 2022. „Od loňského roku, kdy jsme proti záměru výstavby na Berlínku obdrželi od občanů petici, jsme se zástupci petičního výboru v kontaktu. Diskutovali jsme s nimi například i to, jaká podoba výstavby je pro ně v této lokalitě přijatelná, a věřím, že jsme si vše vyjasnili,“ sdělil starosta Jan Jarolím.

Dvůr Králové nad Labem řeší nedostatek bytů a s tím i spojenou bytovou výstavbu delší dobu. Právě jednou z možných lokalit, kde by se dalo stavět, je Berlínek. Město zveřejnilo záměr stavět na tomto místě už v roce 2020. V té době se s nabídkou přihlásily dvě firmy. Jedna tu chtěla vystavět parkoviště, čímž nesplnila podmínky a proti záměru druhé společnosti lidé sepsali petici. Prezentovaná podoba výstavby se jim nezamlouvala a obávali se zhoršené kvality bydlení v této lokalitě. Loni v dubnu město nakonec od záměru ustoupilo.

Je cena sedm milionů korun za byt v pohodě? Odpovídá realitní specialista Štěpán Schűtz

Proč jsou ceny nemovitostí v Hradci Králové tak vysoko? Dá se očekávat další zvyšování cen? Jak správně prodat byt nebo dům? A jak to bude s hypotékami? To jsou jen některé z otázek, které Hradecká Drbna řešila s hradeckým realitním specialistou...

Ohodnoť článek

Foto Kateřina Malá | Zdroj Dvůr Králové nad Labem

Štítky Dvůr Králové nad Labem, město, Berlínek, lokalita, stavební společnost, výstavba, byty, petice, záměr, zastupitelstvo, stavba, pozemek, CZ STAVEBNÍ HOLDING, a.s., Jan Jarolím

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové bude řešit bytovou výstavbu v lokalitě Berlínek. Městu se ozval zájemce  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.