Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Trutnovská radnice ocenila paralympioniky. Rodáci Musilová a Kisý přivezli dvě stříbra a bronz

Šárka Musilová a Aleš Kisý – rodáci z Trutnova a dva hendikepovaní sportovci, kteří se umístili na medailových pozicích XVI. letních paralympijských hrách Tokio 2020. Za jejich výkony v lukostřelbě a hodu koulí dostali ocenění od vedení města Trutnov.

Šárka Musilová vybojovala hned dvě stříbrné medaile v lukostřelbě. První v kategorii jednotlivců, druhou pak ve smíšených dvojicích s Davidem Drahonínským. Naopak Aleš Kisý bodoval ve vrhu koulí. Z Japonska dovezl bronzovou medaili.  

„Takovéto úspěchy potvrdily, že se Šárce i Alešovi jejich úsilí a energie vložená do přípravy vyplatila. Oba jsou příkladem nejen pro handicapované sportovce, ale pro všechny, že i sen o olympijské medaili si je možné pílí a tvrdou prací splnit,“ říká starosta Trutnova Ivan Adamec (ODS). Sportovci byli oceněni ve středu odpoledne v Galerii UFFO. Kromě ocenění převzali i finanční odměnu.  

XVI. letních paralympijských her v Tokiu se na přelomu srpna a září účastnilo celkem 539 sportovců v 22 sportech. Paralympionici poměřili své síly v lukostřelbě, atletice, cyklistice, jezdectví, fotbalu, veslování, střelbě nebo například basketbalu.  

Česká republika se umístila na pomyslném 44. místě ze 163 zemí. Získala celkem osm medailí. Dvě zlata, tři stříbra a tři bronzové medaile. Na prvních třech místech se umístila Čína, Spojené království a USA. První Čína získala celkem 207 medailí.  

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky Trutnov, ocenění, sport, paralympiáda, Šárka Musilová, Aleš Kisý, lukostřelba, hod, koulí, UFFO, letní, hry, Tokio, bronzová medaile, stříbrná medaile, paralympijské hry, Letní olympijské hry 2021, olympijské hry, Čína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnovská radnice ocenila paralympioniky. Rodáci Musilová a Kisý přivezli dvě stříbra a bronz  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.