Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žáci ve Dvoře Králové se netradičně učili v kamionu

Na náměstí T. G. Masaryka ve Dvoře Králové nad Labem zavítal kamion s pojízdnou učebnou techniky. V té si žáci a studenti mohli vyzkoušet práci s jinak těžko dostupnými moderními výrobními stroji a přístroji – s laserovou řezačkou, delta 3D tiskárnou, řezacím plotterem a termolisem, elektronovým mikroskopem nebo robotickým ramenem.

Netradiční výuku za pomoci zkušených lektorů si vyzkoušeli žáci základních a středních škol ve Dvoře Králové nad Labem, kam včera dorazil kamion FabLab Experience s Pojízdnou učebnou techniky.

„Možnost využít tento kamion v rámci výuky jsme dostali od Národního pedagogického institutu a nabídku jsme se rozhodli využít hlavně kvůli žákům devátých tříd, které čeká volba budoucího povolání a s tím spojené rozhodnutí, kam zamíří na střední školu," vysvětlila Šárka Šantrochová, ředitelka Základní školy Strž.

Kamion měl původně stát před základní školou ve Strži, ale s ohledem na prostor, který potřebuje, škola nakonec akci přesunula na náměstí. Kromě dopoledního programu pro žáky byl v kamionu odpoledne i workshop pro pedagogy.

„Rozvoj polytechnické výuky podporuje aktivně také město Dvůr Králové nad Labem. Před dvěma lety nechalo ve spolupráci s královédvorskými základními školami, Střední průmyslovou školou a střední odbornou školou Dvůr Králové nad Labem a MAS Královédvorsko vybudovat v prostorách SPOŠ na nábřeží Jiřího Wolkera sdílené učebny robotiky a informatiky,“ říká mluvčí města Miroslava Kameníková. V nových učebnách se učí hlavně žáci nejvyšších ročníků.

„Zatímco práci s 3D tiskárnou nebo laserovou řezačkou si mohou žáci vyzkoušet i ve sdílené robotické učebně, v kamionu pro ně určitě bude novinkou práce s elektronovým mikroskopem nebo robotickým ramenem,“ dodává mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto FabLab Experience

Štítky výuka, kamion, Dvůr Králové nad Labem, informatika, FabLab Experience, učebna, Tomáš Garrigue Masaryk, Národní pedagogický institut České republiky, Základní škola Strž, Jiří Wolker, Střední průmyslová škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci ve Dvoře Králové se netradičně učili v kamionu  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.