Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Trutnovsku hořela skládka pneumatik, požár se rozšířil i na uskladněné dřevo

Šest jednotek hasičů včera večer zasahovalo u požáru skládky pneumatik u Dolního Lánova na Trutnovsku. Od sálavého tepla z hořících pneumatik se vznítilo i poblíž uskladněné dřevo. Hasiči s plameny bojovali pět hodin.

Požár byl nahlášený v pozdních večerních hodinách, krátce před půl jedenáctou. „Na likvidaci požáru bylo nasazeno několik vodních proudů, hasilo se také pomocí pěny. Aby měli hasiči na místě dostatek vody, zřídili jedno čerpací stanoviště a vodu dovážely cisterny kyvadlově. Požár zasáhl plochu asi dvacet krát pět metrů, místy byla výška pneumatik i metr a půl,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Vedle skládky pneumatik bylo uskladněné také dřevo, kam se požár postupně šířil. „Dřevo hasiči ochlazovali, aby předešli vyšší škodě. Pomocí místní techniky pak byla skládka rozhrnována a dohašovala se poslední ohniska,“ popsala mluvčí. Likvidaci požáru velitel zásahu ohlásil před půl čtvrtou ráno.

Jak k požáru došlo, budou nyní objasňovat vyšetřovatelé hasičů ve spolupráci s policií. Při požáru došlo ke škodě na uskladněném dřevu, které se vznítilo od sálavého tepla z hořících pneumatik. „Škoda byla předběžně majitelem odhadnuta na 7 a půl tisíce korun, uchráněné hodnoty představují asi 290 tisíc korun,“ dodává Martina Götzová.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a Trutnova a dobrovolní hasiči z Hostinného, Vrchlabí – Podhůří, Lánova a Horního Lánova.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, hasiči, pneumatiky, dřevo, skládka, Dolní Lánov, pneumatika, okres Trutnov, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Trutnovsku hořela skládka pneumatik, požár se rozšířil i na uskladněné dřevo  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.