Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vrtulník letěl k Týništi pro sraženého cyklistu, pro tři zraněné jeli následně záchranáři k Černilovu

Záchranářský vrtulník zamířil včera navečer k Týništi nad Orlicí, kde byl sražen cyklista. Pravděpodobně nedal přednost osobnímu autu, když vjížděl na hlavní silnici. Před sedmou večer pak vyrážely všechny složky IZS k dopravní nehodě u Černilova. Došlo tu k čelnímu střetu osobního auta a dodávky. V nemocnici skončili tři lidé. Nehody zůstávají v šetření policistů.

K vážné dopravní nehodě u Týniště nad Orlicí musel být večer o půl šesté přivolán vrtulník záchranářů. Zraněn byl dvaasedmdesátiletý cyklista, který vjížděl z vedlejší silnice od Křivic a pravděpodobně nedal přednost osobnímu autu jedoucímu po hlavní ve směru od Týniště na Přepychy.

Cyklista byl letecky transportován do nemocnice. Nikdo další zraněn nebyl. U řidiče osobního auta byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou. U cyklisty byl z důvodu zranění nařízen odběr krve. Policisté nehodu nadále vyšetřují,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Čelní střet u Černilova

Zanedlouho ale policisté, záchranáři i hasiči vyráželi k dopravní nehodě k Černilovu. Došlo k ní v době, kdy řidič osobního auta přejel při projíždění zatáčky do protisměru, kde se střetl s VW Transporter. Celá osádka osobního auta v počtu tří lidí byla převezena do nemocnice. Nikdo jiný se nezranil.

„Oba řidiči byli podrobeni dechové zkoušce s negativním výsledkem. Škoda na vozidlech byla odhadnuta na 70 tisíc korun. Přesná příčina nehody je v šetření hradeckých policistů,“ řekla mluvčí.

Silnice byla po dobu nezbytně nutnou uzavřena. Jednotky hasičů postupně obnovily provoz. Jedno z vozidel pomohli naložit na odtah. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Černilov, Týniště nad Orlicí, nehoda, čelní střet, vrtulník, cyklista, srážka, osobní auto, dodávka, policie, hasiči, automobil, nemocnice, Křivice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrtulník letěl k Týništi pro sraženého cyklistu, pro tři zraněné jeli následně záchranáři k Černilovu  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.