Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Rychnovské nemocnici se chystá oprava pavilonu dětského oddělení a interny. Stát bude bezmála 40 milionů

V krajské nemocnici v Rychnově nad Kněžnou začala rekonstrukce multioborového pavilonu dětského oddělení, interny, gynekologie a porodnice. Stavební práce potrvají 13 měsíců, vyjdou na 38,8 milionu korun a zajistí je společnost STYLBAU. Rekonstrukce pavilonu počítá s výměnou střechy, oken a se zateplením objektu.

"Rekonstrukce pavilonu pomůže snížit energetickou náročnost budovy, což se pozitivně projeví v hospodaření nemocnice," uvedl královéhradecký hejtman Jiří Štěpán (ČSSD). Královéhradecký kraj uhradí 28 milionů korun, část pokryje dotace z Operačního programu životního prostředí.

Další investice do rychnovské nemocnice by měla přijít na řadu v únoru 2021, kdy má začít modernizace porodních boxů včetně zázemí a zákrokového sálu za 11,5 milionu korun. Zhotovitelem bude stejná stavební firma jako v případě pavilonu dětského oddělení, interny, gynekologie a porodnice.

Vedení kraje hovoří o rychnovské nemocnici vzhledem k rozvoji průmyslové zóny kolem závodu Škody Auto v Kvasinách jako o strategickém zdravotnickým zařízení. Do budoucna plánuje její přestavbu a modernizaci téměř za 400 milionů korun. Královéhradecký kraj si už na to za 20 milionů korun nechal zpracovat projektovou dokumentaci.

Modernizace rychnovské nemocnice za 400 milionů korun počítá s rekonstrukcí operačních sálů, ARO a jednotky JIP. "Ke stávajícímu sedmipodlažnímu pavilonu DIGP by měla přibýt pětipodlažní budova propojená se stávajícím objektem, čímž se sníží nároky jak na logistiku, tak na nemocniční personál," doplnil náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09).

Podle vládního usnesení z roku 2017 má téměř půlmiliardová investice do rychnovské nemocnice státní podporu a stát by se na ní měl finančně z větší části podílet.

Nemocnice v Rychnově nad Kněžnou, která patří pod Oblastní nemocnici Náchod, zajišťuje zdravotnickou péči pro spádovou oblast minimálně s 80.000 obyvateli. Do této oblasti spadá také průmyslová zóna Solnice-Kvasiny, kam dojíždí za prací 12.000 lidí. Krajské oblastní nemocnice jsou v Trutnově, Jičíně, Dvoře Králové nad Labem a v Náchodě.

Autoři | Foto Nemocnice Náchod

Štítky ČR, stavby, nemocnice, Rychnov nad Kněžnou, plán, rekonstrukce, výhled, finance, kraj, dotace, pavilon, Královéhradecký kraj, Jiří Štěpán, ČSSD, ŠKODA AUTO a.s., Operační program Životní prostředí, Aleš Cabicar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Rychnovské nemocnici se chystá oprava pavilonu dětského oddělení a interny. Stát bude bezmála 40 milionů  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.