Počasí dnes30 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

V Rokytnici v Orlických horách vládne stavební ruch. Rozšiřuje se Domov na Stříbrném vrchu

Stavební práce se v Rokytnici v Orlických horách rozeběhly na plno. V Domově na Stříbrném vrchu začala stavba dvou bytových domů. Domov zde najde dvanáct klientů v šesti samostatných pokojích s potřebným vybavením.

Pro trávení společného času, popovídání či svoji seberealizaci v různých činnostech budou moci klienti využívat obývací pokoje s kuchyní, venkovní terasu, dílnu nebo zahradu. Pro návštěvy projekt zajistí nové parkování, také místnosti pro pečovatele i technické zázemí a sklady.

„Výstavba komunitního bydlení rodinného typu je součástí naší rozsáhlé a postupně uskutečňované snahy o přestěhování klientů pobytových služeb sociální péče z velkých zařízení do menších typů bydlení, které jsou pro jejich další fyzický i psychický rozvoj mnohem vhodnější," řekla náměstkyně pro oblast sociálních věcí Martina Berdychová. S investicí za 44 milionů korun kraji pomůže dotace z Národního plánu obnovy, pokryje necelých 37 milionů korun. Dělníci už stavební práce zahájili a hotovo by mělo být na podzim 2025.

Ohodnoť článek

Foto Krajský úřad Královéhradeckého kraje

Štítky Berdychová, Rokytnice, dům, výstavba, Stříbrný vrch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Rokytnici v Orlických horách vládne stavební ruch. Rozšiřuje se Domov na Stříbrném vrchu  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.