Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Škoda Auto v neděli v noci začne obnovovat výrobu v Kvasinách

Výroba automobilky Škoda Auto v závodě v Kvasinách na Rychnovsku by se podle vyjádření firmy měla postupně obnovovat od nedělních 22:00. Linky v Kvasinách stojí od pondělí, částečně omezená je také výroba v Mladé Boleslavi. Důvodem je výpadek subdodavatele ve Slovinsku, jehož výrobu zničily záplavy. Výroba v obou závodech může být příští týden nadále omezená. Automobilka rovněž navýšila výrobu plně elektrického modelu Enyaq.

"Výrobní linky v kvasinském závodě se po téměř týdenní odstávce z důvodu chybějícího komponentu postupně rozběhnou od neděle 17. září od 22 hodin. V následujícím týdnu bude řešen případný přetrvávající nedostatek dodávek komponentů v mladoboleslavském i kvasinském závodě poklesem výrobního programu prostřednictvím možné redukce počtu směn, a to v závislosti na aktuální disponibilitě dílu pro jednotlivé modely se spalovacími motory," uvedla za automobilku Ivana Povolná. Slovinský subdodavatel je podle ní stále schopen dodávat pouze v omezeném rozsahu a usiluje o plné obnovení výroby.

"Dále se společnost Škoda Auto operativně soustředí na navýšení denní výrobní kapacity plně elektrické řady modelů Enyaq, které tímto výpadkem nejsou dotčeny," uvedla Povolná.

Výpadek u slovinského dodavatele součástek KLS postihl celý koncern Volkswagen. Automobilka už dříve uvedla, že chybějícím dílem je ozubený věnec pro dvouhmotový setrvačník pro spalovací motory modelů značky Škoda a dalších koncernových značek. S obnovením výroby u slovinského dodavatele součástek pomáhají i zaměstnanci mladoboleslavské automobilky Škoda Auto.

Automobilka se nechce vyjadřovat k přesným počtům, modelům a dopadům na závody.

Ohodnoť článek

Foto Škoda Auto

Štítky výroba, ŠKODA AUTO a.s., Kvasiny, automobilka, Škoda Enyaq, Slovinsko, Mladá Boleslav, okres Rychnov nad Kněžnou, Volkswagen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škoda Auto v neděli v noci začne obnovovat výrobu v Kvasinách  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.