Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Konflikt v restauraci. Cizinec rozbil půllitr o hlavu jiného hosta, ten skončil v nemocnici

Policie vyšetřuje čtyřiatřicetiletého cizince, který vážně zranil o tři roky mladšího muže. V jedné z restaurací na Rychnovsku neudržel po hádce nervy a jednoho z hostů udeřil půllitrem do hlavy. Zraněný muž skončil v nemocnici, opilý cizinec na záchytce a následně ve vazbě. Policie agresora neřešila poprvé. Za násilnou trestnou činnost byl v České republice stíhán už dvakrát.

„Přítomní hosté zraněnému muži poskytli první pomoc a poté předali do péče záchranné službě, která ho převezla do nemocnice,“ potvrdila mluvčí policie Iva Kormošová. Podle jejích slov mělo jít o cizince z jiné země Evropské unie. Přesnou národnost však neuvedla.  

Po příjezdu policie na místo, byl útočník podroben dechové zkoušce. Výsledek na displeji testu ukázal 2,2 promile alkoholu v dechu. Aby mohl být vyslechnout, odvezla ho hlídka na protialkoholní záchytnou stanici.  

„Vyšetřovatel podal ke státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby z důvodné obavy, že by se mohl cizinec skrývat, či vyhýbat trestnímu řízení, nebo by mohl v trestné činnosti pokračovat,“ řekla mluvčí. Po nahlédnutí do jeho záznamů v trestním rejstříku policie zjistila, že byl v České republice za násilnou činnost trestán už dvakrát. I proto nakonec ve vazbě skončil. Zde počká na soud, který ho může poslat na tři až deset let do vězení.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Marcela Bolívar | Pixabay

Štítky krimi, Rychnovsko, restaurace, útok, cizinec, půllitr, nemocnice, zranění, vazba, policie, vyšetřování, soud, Česko, okres Rychnov nad Kněžnou, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konflikt v restauraci. Cizinec rozbil půllitr o hlavu jiného hosta, ten skončil v nemocnici  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.