Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

U Jaroměře zasahoval vrtulník při vážné nehodě. Řidič ani spolujezdec nebyli připoutaní

K vážné dopravní nehodě došlo mezi Jaroměří a Čáslavkami. Řidič při projíždění zatáčky dostal smyk, přejel do protisměru a narazil do stromu. On i jeho spolujezdec jsou ve velmi vážném stavu, řidiče dokonce transportoval vrtulník do nemocnice. Podle policistů nebyl ani jeden z cestujících připoutaný.

U Jaroměře došlo v úterý večer po 20. hodině k vážné dopravní nehodě. Na silnici první třídy od Čáslavek na Jaroměř dostal šestadvacetiletý řidič smyk. „Řidič vozidla Honda dostal po projetí levotočivé zatáčky smyk, při kterém přejel do protisměru a následně do příkopu, kde narazil do stromu,“ popsal policejní preventista Miroslav Mervart.

Řidič i spolujezdec byli vážně zraněni. Oba byli proto předáni do péče lékařů, přičemž řidič byl letecky transportován do nemocnice. „Z prvotního šetření vyplývá, že řidič ani spolujezdec nebyli za jízdy zřejmě připoutáni bezpečnostním pásem,“ dodává Mervart.

Konkrétní příčiny nehody a veškeré její okolnosti teď řeší náchodští dopravní policisté.  

Policisté v souvislosti s nehodou nyní apelují na správné používání bezpečnostních pásů, které je povinné vždy, pokud je pásem sedadlo vybaveno. „Aby pásy nezpůsobily závažnější následky, než které by hrozily za normálních okolností, je důležité jejich správné umístění a nastavení. Musí tedy odpovídat konkrétní postavě. Obzvláště důležité je použití bezpečnostní pásů, pokud je sedadlo vybaveno airbagem, kdy nepřipoutání může mít fatální následky nejen pro nepřipoutaného, ale i pro jeho spolujezdce,“ varuje Mervart.

Děti, které jsou menší než 150 centimetrů a lehčí než 36 kilo, musí být umístěné v odpovídající autosedačce. „Při nárazu i v nízkých rychlostech nejenže dochází k prudkému pohybu všeho, co není v dopravním prostředku pevně zajištěné, ale v horším případě i kohokoli živého,“ připomíná Mervart.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, vrtulník, pásy, Jaroměř, Čáslavky, bezpečnostní pás, Honda, Brslenka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Jaroměře zasahoval vrtulník při vážné nehodě. Řidič ani spolujezdec nebyli připoutaní  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.