Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

S požárem rodinného domu v Jasenné bojovalo sedm jednotek. Jeden z hasičů se zranil

, aktualizováno 21. března 2021, 10:30

O požáru v Jasenné na Náchodsku dostali hasiči vědět včera krátce po 20:00. Volající uvedl, že hoří na půdě jednoho rodinného domu. Po příjezdu hasičů už byla v plamenech prakticky celé střecha, ihned se tak pustili do práce. Hlavním úkolem bylo zastavit šíření požáru.

„Požár ohrožoval sousední stodolu a zbytek zasaženého objektu,“ řekla mluvčí policie Martina Götzová. Kolem deváté hodiny se podařilo požár dostat pod kontrolu a zabránit tomu, aby zničil i další majetek. Kompletně uhasit se dům podařilo až krátce po 23:00. 

Během zásahu bylo třeba z objektu vynosit i menší množství sena. Po uhašení požáru zůstala na místě jednotka dobrovolných hasičů, která objekt hlídala. Profesionální hasiči se na místo vrátili až během včerejšího rána. Při zásahu byl zraněn jeden z hasičů. Co přesně se mu stalo mluvčí nepotvrdila, šlo o poranění ruky. 

"Po bližším ohledání požářiště vyšetřovatelé hasičů zjistili, že příčinou vzniku požáru byla technická závada na komínovém tělese," řekla mluvčí. Škoda byla vyčíslena na 400 tisíc korun, uchráněné hodnoty jsou odhadnuty na 300 tisíc korun. Požárem zničený objekt slouží jako výměnek.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK, HZS KHK

Štítky hasiči, jednotky, požár, plameny, Jasenná, Náchodsko, okres Náchod, rodinný dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S požárem rodinného domu v Jasenné bojovalo sedm jednotek. Jeden z hasičů se zranil  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.