Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Otužilci vyrazili do rybníku Podborný na Náchodsku, voda měla přes tři stupně

Přibližně 110 otužilců si včera přišlo zaplavat do rybníku Podborný na Náchodsku, kde se konal 50. ročník zimního plavání. Na účasti se podepsala koronavirová pandemie, v předešlých letech byla vyšší.

„Na startu byli i čtyři plavci z Polska z Katovic, přijeli účastníci původem z Afriky, Hong Kongu nebo Iránu," řekl Petr Kocián z pořádajícího oddílu Metujští tygři.

Závodníci mohli absolvovat trať dlouhou 100, 250, 500, 750 a 1000 metrů, voda měla 3,3 stupně, vzduch kolem pěti stupňů Celsia. Mezi plavci nechyběli ani čtyři přemožitelé kanálu La Manche. Jednalo se například o Jakuba Valníčka nebo mistryni světa v zimním plavání Renatu Novákovou.

Absolutním vítězem na kilometrové trati se stal Michal Slanina s časem 16 minut šest vteřin. I on má za sebou zdolání úžiny mezi Francií a Velkou Británií. Loni byl vyhlášen nejlepším zimním plavcem České republiky.

Jako zázemí pro zimní plavání slouží běžně Základní škola Náchod Plhov. Kvůli protiepidemickým opatřením to ale letos nebylo možné. Pořadatelé nechali postavit čtyři stany, ve kterých byly instalovány infrazářiče. Plavci se museli řadit v rozestupech a s rouškami, ve stanech se převlékali nanejvýš po patnácti. Na start a zpět po doplavání chodili jinými cestami, aby se spolu nepotkávali.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto https://zimni-plavani.info/

Štítky rybník Podborný, Náchod, otužilci, okres Náchod, plavání, rybník, plavec, Afrika, Polsko, Írán, Hongkong, Francie, Katovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otužilci vyrazili do rybníku Podborný na Náchodsku, voda měla přes tři stupně  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.