Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nemocnice v Rychnově a Dvoře Králové ruší odběrové stany na koronavirus

Od dnešního dne už nebudou v krajské nemocnice v Rychnově nad Kněžnou a ve Dvoře Králové nad Labem odběrové stany na covid-19. Může za to klesající zájem o vyšetření. Lidé se budou moci dál nechávat testovat v krajských nemocnicích v Náchodě, Trutnově a v Jičíně. V provozu zůstává i odběrové místo v hradecké Fakultní nemocnici.

Jen za minulý týden provedli krajští zdravotníci v pěti odběrových stanech odběry 678 lidem.  38 odběrů udělali v rychnovské a dvorské nemocnici. „Pokud by znovu vyvstala potřeba navýšit kapacity odběrů, jsme schopni zareagovat v řádu hodin či dní," řekl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09).

V trutnovské a náchodské nemocnici budou zdravotníci dělat odběry v nezměněných časech. Ve všední dny mezi 8:00 až 12:00. Odběrový stan v jičínské nemocnici zkrátí provozní dobu na jednu hodinu denně. K dispozici bude od 8:00 do 9:00. K odběru se musí pacienti objednat.

„Pacienti z Rychnovska a Královédvorska budou obslouženi v odběrových stanech trutnovské a náchodské nemocnice, případně jim mohou být odběry provedeny v interních ambulancích rychnovské a dvorské nemocnice," uvedla mluvčí krajských nemocnic Lucie Chytilová. Zrušením odběrových míst nemocnice ušetří pracovníky, kteří budou moci být posláni na jiná pracoviště.

Vzorky ze všech tří odběrných míst budou zpracovávat mikrobiologické laboratoře v nemocnicích v Trutnově a Náchodě. Dosud vyšetřily celkem 10.000 vzorků na covid-19.

První odběrový stan kraj otevřel 23. března v trutnovské nemocnici. Následně se 31. března otevřely i stany v nemocnicích v Náchodě a Rychnově nad Kněžnou. Od 6. dubna byly v provozu odběrové stany ve všech pěti nemocnicích Královéhradeckého kraje. V hradecké fakultní nemocnici stan funguje od 18. března.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto nemocnice Náchod

Štítky koronavirus, odběrový stan, nemocnice, Královéhradecký kraj, stan, COVID-19, Rychnov nad Kněžnou, Dvůr Králové nad Labem, Náchod, Trutnov, Jičín, Aleš Cabicar, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Rychnově a Dvoře Králové ruší odběrové stany na koronavirus  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.