Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Modernizace domova seniorů v Broumově by mohla začít koncem roku

Modernizace domova seniorů v Broumově na Náchodsku by mohla začít koncem roku 2020. Předpokládaná cena opravy a rozšíření zařízení je 184,2 milionu korun. Radní Královéhradeckého kraje schválili záměr poskytnout na to městu Broumov 176,8 milionu korun. O investiční podpoře Broumovu rozhodnou zastupitelé kraje.

Kapacita broumovského domova seniorů, jehož zřizovatelem je město, se rozšíří o 29 lůžek na 71. "Díky rekonstrukci výrazně zlepšíme kvalitu prostředí pro stávající klienty, kteří jsou z 95 procent ve stavu těžké a úplné závislosti na pomoci druhé osoby. Stávající prostory na tento typ služby nejsou uzpůsobeny," uvedl náměstek hejtmana pro sociální věci Vladimír Derner (KDU-ČSL).

Hradecký kraj poskytl v září 2019 městu Broumov dotaci 3,5 milionu korun na zpracování projektové dokumentace k rekonstrukci stávajícího domova pro seniory. Tato částka je mimo vyčíslené náklady na stavbu, řekli zástupci kraje.

Rozšířením současného zařízení město přijde o 21 bytů pro seniory, které jsou ve stejném objektu. Radnice to chce vyřešit výstavbou nových bytů za celkem 46 milionů korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Broumov, senioři, rekonstrukce, termín, modernizace, dům seniorů, domov, Královéhradecký kraj, okres Náchod, Vladimír Derner, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace domova seniorů v Broumově by mohla začít koncem roku  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.