Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Náchod zdraží parkovné v centru, první hodina bude stát momentální dvojnásobek

V centru dvacetitisícového Náchoda od 1. listopadu zdraží parkovné. Cena za parkování za první hodinu se zvedne dvojnásobně z pěti na deset korun. Nově se bude parkovné vybírat i na dosud bezplatném parkovišti zvaném Bílá růže v Mlýnské ulici. Ceny parkovacích karet pro dlouhodobé stání a ceny parkovného na parkovišti u polikliniky se měnit nebudou. Naposledy radnice ceny parkovného měnila v roce 2014. ČTK to dnes řekla mluvčí radnice Nina Adlof.

Zvýšením cen chce město dosáhnout vyšší obrátky aut na parkovacích místech. Parkovací místo by tak mělo najít více lidí, kteří si do centra města přijedou vyřídit své záležitosti. "Parkování ve středu města by nemělo sloužit k trvalému celodennímu stání. Na to jsou tyto plochy dnes při stále se navyšujícím počtu vozidel příliš cenné," uvedl starosta Jan Birke.

Na hlavním náchodském Masarykově náměstí a na Karlově náměstí u pěší zóny se cena parkování za první hodinu zvedne z pěti na deset korun a u druhé hodiny z deseti na 20 korun. Od třetí hodiny zůstane cena 50 korun. Na parkovištích za radnicí a v ulici Riegrova první hodina zdraží z pěti na deset korun, druhá z deseti na 15 korun a třetí a další hodina zdraží z 20 na 30 korun.

Okolní města mají ceny parkovného podobné 

Parkování v Komenského ulici a u okresního soudu bude nově první dvě hodiny po deseti korunách místo po pěti. Od třetí hodiny se bude platit 30 korun místo 20 korun. Na parkovišti Bílá růže bude hodina parkování stát deset korun, celodenní parkování bude za 50 korun. Ceny parkovného u polikliniky v ulici Němcové se měnit nebudou. První a druhá hodina tam budou dál za pět korun, od třetí hodiny se bude nadále platit 20 korun za hodinu.

Nové ceny parkování v Náchodě se v prvních dvou hodinách nijak výrazně nebudou lišit od cen parkování v jiných městech kraje. V Trutnově na Krakonošově náměstí a v okolním historickém centru stojí prvních 30 minut parkování pětikorunu, každá další půlhodina je za deset korun. V Jičíně na Valdštejnově náměstí stojí prvních 30 minut parkování pět korun, první hodina deset korun a každá další hodina 20 korun. V Hradci Králové na Velkém náměstí stojí prvních 15 minut 20 korun, první a každá další hodina je za 30 korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, automobilová, správa, parkování, peníze, Náchod, Jan Birke, Karlovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchod zdraží parkovné v centru, první hodina bude stát momentální dvojnásobek  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.