Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Fiestu horkovzdušných balonů kazí počasí. V sobotu by se jich ale mohlo vznést 25!

Od čtvrtka do neděle probíhá v okolí Rozkoše neobvyklá a velice atraktivní akce. Do východních Čech se totiž sjela na čtyři dny hned pětadvacítka horkovzdušných balonů, aby se zde mohl uskutečnit krásný svátek tohoto letectví. Termín ze začátku září je pro organizátory z několika důvodů jeden z nejlepších, na druhou stranu je zde ale riziko špatného počasí, které se v posledních dvou dnech bohužel naplnilo.

Nové Město nad Metují, Náchod, Rozkoš a další, to jsou místa, která si organizátoři vyhlédli pro ideální vzlet fiesty hned 25 horkovzdušných balonů.

Ty se vydaly na oblohu v plném počtu nakonec poprvé až v pátek ráno a následně i odpoledne, kdy se hodně neobvyklý pohled naskytl především obyvatelům Náchoda. Do akce totiž promlouvají velké změny vzletových podmínek. Ty už dva lety zrušily, sobotní odpolední a teoreticky i nedělní ranní, ovšem stále zůstává reálně otevřený! 

"Celkem bylo v plánu od čtvrtka do neděle 6 letů. Podvečerní lety, takže i ten sobotní odpolední, pokud se uskuteční, bude koncipován jako soutěžní, poletí se "liška". Soutěž spočívá v tom, že ze startovní plochy odletí první balón, tedy zmíněná "liška" a ostatní balony startují chvilku po něm a lišku sledují.

Liška někde přistane a ostatní balony se snaží dostat na její místo přistání. A komu se to povede nejpřesněji, ten vyhrává. Tyto lety plánujeme ve spolupráci s okolními městy, kde bychom rádi startovali. V koši lišky by měl být příslušný starosta, který vítězi soutěže předá pohár starosty," stojí na webových stránkách organizátorů, kterým nyní dělá šediny další neovlivnitelné víkendové počasí, jenž je pro let horkovzdušného balonu alfa a omega. 

Zajímavá akce o druhém zářijovém víkendu má ovšem i přes dopolední sobotní déšť na území východních Čech stále otevřený scénář. Pro aktuální informace, které se mohou měnit klidně z hodiny na hodinu, sledujte web organizátorů www.25balonu.cz, nebo facebookovou událost, kterou najdete ZDE.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky balony, horkovzdušný balon, fiesta, Rozkoš, tip na výlet, sobota, kam vyrazit, akce, Nové Město nad Metují, Východní Čechy, Náchod

Fiestu horkovzdušných balonů kazí počasí. V sobotu by se jich ale mohlo vznést 25!  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.