Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Vánoce jsou pro mnohé lidi psychicky náročné. Policisté zaznamenali větší počet pohřešovaných a hledaných osob

Vánoční svátky jsou pro některé lidi velmi náročné období a znamenají pro ně větší psychickou zátěž, se kterou se obtížně vyrovnávají. Tento fakt se odrazil i ve statistikách náchodských policistů. V posledních dnech tohoto roku zaznamenali větší počet pátraní po pohřešovaných a hledaných osobách.

První případ řešili strážníci ještě před Vánoci. Celostátně hledaného muže, který již několik měsíců nehodlal nastoupit do výkonu trestu "vyhmátli" policisté v České Skalici v pátek 21. prosince. Přistihli ho na jedné místní adrese, a ještě téhož dne v nočních hodinách výtečník putoval do vazby. Štědrovečerní menu mu tak již přichystal vězeňský kuchař.

Celostátně hledaná osoba se sama přihlásila ve čtvrtek 27. prosince policistům v Broumově. „Jednalo se o ženu, po které bylo vyhlášeno pátrání, aby se zjistila adresa jejího pobytu. Žena si sama převzala obsílku na místním obvodním oddělení,“ objasnila mluvčí policie Eva Prachařová.

V ten samý den řešili broumovští strážníci podobný případ. Další dvě hledané osoby, matku se synem, vypátrali na jedné z místních adres. „Také toto pátraní, jehož důvodem bylo stejně jako v předchozím případě zjištění jejich pobytu, mohli tedy policisté před koncem roku odvolat,“ doplnila mluvčí.

Další příběh se šťastným koncem se začal psát 25. prosince. Patnáctiletá dívka, v nepříliš dobrém psychickém stavu, odjela z domu rodičů v Červeném Kostelci. Pohřešovanou po dvou dnech vypátrali policisté na jedné adrese ve Dvoře Králové nad Labem. Nalezenou dívku předali v brzkých ranních hodinách zpět rodičům.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, pohřešovaní, hledaní, Vánoce, Česká Skalice, Broumov

Vánoce jsou pro mnohé lidi psychicky náročné. Policisté zaznamenali větší počet pohřešovaných a hledaných osob  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.