Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Agresivní opilec nepochopil, že není v bytě vítán. Zkrotit ho musela přivolaná hlídka

Až na hradeckou protialkoholní stanici se v závěru víkendu propil a proboxoval pětapadesátiletý muž z Náchoda. Agresivně se dožadoval vstupu do cizího bytu a nereagoval ani pokyny přivolané policejní hlídky. Za pomoci hmatů a chvatů ho strážníci museli zkrotit a nasadit mu pouta.

Policejní hlídku přivolala v neděli večer obyvatelka bytu, kterou muž vulgárně napadal a chtěl i přes její nesouhlas vejít k ní do bytu. „V agresivním jednání muž, který měl s sebou za opaskem větší nůž, neustal ani po příjezdu přivolané policejní hlídky obvodního oddělení Náchod,“ sdělila mluvčí policie Eva Prachařová.

Jeho snahy o další vyhrocení situace však policisté utnuli. „V okamžiku, kdy muž neuposlechl zákonné výzvy k zanechání svého jednání, jej policisté za pomoci hmatů a chvatů sebeobrany zpacifikovali a přiložili mu služební pouta,“ doplnila mluvčí.

Následně si společně udělali výlet na protialkoholní záchytnou stanici do Hradce Králové, při dechové zkoušce totiž agresor „nafoukal“ do přístroje 2,55 promile.

Úhrada za nocleh a přepravu pětapadesátiletého muže z Náchoda ani před Vánocemi nemine.

Autoři | Foto Městská policie Hradec Králové

Štítky Policie ČR, agrese, záchytka, alkohol, Náchod, Hradec Králové, Vánoce

Agresivní opilec nepochopil, že není v bytě vítán. Zkrotit ho musela přivolaná hlídka  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.