Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pro milovníky trailů vznikne v Náchodě nová trasa, start bude u Jiráskovy chaty

Cyklistika je v naší zemi oblíbeným sportem. Vznikají nové cyklostezky, ale i traily. Jeden takový vybudují i v Náchodě. Nástup bude u Jiráskovy chaty na Dobrošově.

 V tomto týdnu byla podepsána smlouva s vítězem veřejné zakázky a do října letošního roku vznikne v lokalitě Montace nová trialová trasa v délce téměř 3 km. Díky této investici města Náchoda za bezmála tři miliony korun vznikne trasa pro horská kola, tzv. bike trail, který se vyznačuje využitím přirozeného sklonu terénu. Pro výjezd na startovní pozice této trati bude sloužit existující síť lesních cest a turistických stezek.

Stezka je navržena tak, aby vyhovovala širokému spektru cyklistů, přičemž důraz je kladen i na její citlivé zasazení do krajiny s ohledem na životní prostředí a okolní přírodu. Výchozím bodem bude Jiráskova chata na Dobrošově s potřebným zázemím, případně další místa v okolí trasy, a cílem potom sportovní areál s pumptrackem a dopravním hřištěm v Bělovsi.

Traily budou mít široké uplatnění pro sportovní vyžití návštěvníků a obyvatel nejen Náchoda, ale i přilehlých obcí a měst. S ohledem na návaznost na polskou síť podobných stezek lze očekávat i zvýšený zájem zahraničních uživatelů. Výstavba přispěje také k využití již vybudované rekreační infrastruktury a výrazně zvýší turistický a rekreační potenciál celé oblasti.

„Při plánování i přípravě projektu jsme úzce spolupracovali s členy spolku Náchodské stezky a počítáme s nimi i při následné správě a údržbě stezek. Bez těch, kterým je právě tento druh sportu nejbližší, by se realizace takovéto investice rozhodně neobešla,“ upřesnil místostarosta Jan Čtvrtečka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Náchod

Štítky trail, bike, Náchod, sport, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro milovníky trailů vznikne v Náchodě nová trasa, start bude u Jiráskovy chaty  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.