Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kraj začal hledat společnost, která postaví přeložku silnice z Bělovsi do Velkého Poříčí

Královéhradecký kraj schválil vypsání výběrového řízení na společnost, která postaví přeložku silnice z Bělovsi do Velkého Poříčí. Pokud půjde vše podle plánu, do země se kopne v létě roku 2024. Hlavním kritériem pro výběr firmy bude nabízená cena, která nesmí překročit 624,3 milionu korun.

 O ulehčení dopravy na trase z Náchoda do Hronova a dále na Broumovsko se mluví několik let. „Od roku 2017 proběhlo mnoho různých jednání a setkání s obyvateli a zástupci dotčených obcí, kde jsme tamní obyvatele seznamovali s prvními návrhy možného řešení,“ uvádí v tiskové zprávě hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS).  

  V současné době má Královéhradecký kraj připravenou projektovou dokumentaci a také platné stavební povolení. Se stavbou by Královéhradecký kraj rád začal v červenci příštího roku. První řidiči by se mohli po nové silnici projet do konce roku 2026. V současné době na trase nové silnice probíhá archeologický průzkum.  

  Nová silnice z Náchoda-Běloves přes Malé Poříčí až do Velkého Poříčí bude měřit přesně 3,6 kilometru. Kromě samotné trasy budou nové i protihlukové stěny, mosty, opěrné zdi, kanalizace a inženýrské sítě. 

  „Výstavba silnice II/303 začíná kruhovou křižovatkou se silnicí I/33 z Prahy do Varšavy. Konec komunikace je před začátkem zástavby Hronova. Volná šířka vozovky je 11 metrů, přičemž součástí stavby bude také několik sjezdů zajišťujících přístupy k nemovitostem a na stavbou oddělené pozemky, propustků a retenčních příkopů zajišťujících odvodnění,“ uvedl ve zprávě radní Václav Řehoř (ODS).  

Ohodnoť článek

Foto Luboš Vrabec

Štítky silnice, Královéhradecký kraj, Velké Poříčí, Běloves, Hronov, Náchod, Broumovsko, přeložka, obchvat, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj začal hledat společnost, která postaví přeložku silnice z Bělovsi do Velkého Poříčí  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.