Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Auto u České Skalice skončilo vedle silnice na střeše. Řidič nadýchal téměř tři promile

Další dopravní nehodu pod vlivem alkoholu vyšetřují policisté z České Skalice. U obce Řešetová Lhota ji zavinil pětačtyřicetiletý muž, když se svým osobním vozem skončil na střeše vedle silnice. Policisté uvnitř vozu našli flašku vodky, řidič nadýchal 2,77 promile.

„Muž měl vozidlem najet na levou krajnici a v silničním příkopu se převrátil na střechu,“ přibližuje na webu policistů okolnosti nehody mluvčí Lucie Konečná. Řidič podstoupil dvě dechové zkoušky. První s výsledkem 2,74 a druhou s 2,77 promile alkoholu. K pití vody se však nepřiznal. Policistům uvedl, že vypil tři piva. I přesto skončil na protialkoholní záchytné stanici.  

Jelikož měl muž vyslovený zákaz řízení, bude se zpovídat ze dvou prohřešků; jízdou pod vlivem a maření výkonu úředního rozhodnutí. Za to může až na tři roky do vězení.  

 

Od začátku letošního roku policisté v Královéhradeckém kraji přistihli celkem 1 567 řidičů pod vlivem alkoholu nebo drog. Vychází to na necelých sedm řidičů denně. 369 nadýchalo přes jednu promile, čímž se dopustili trestného činu.  

„Podle veřejně dostupných údajů je přibližně čtvrtina tragických nehod v Evropské unii s přítomností alkoholu,“ uvádí policejní mluvčí. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky střecha, Česká Skalice, alkohol, silnice, krimi, doprava, Náchodsko, vodka, nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím. Zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nabo doma, jinak se z toho bahna nevyhrabeme. O důvodech dnešního zmaru píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně.

Čtvrtek, 28. září 2023, 12:31Odpovědět

Auto u České Skalice skončilo vedle silnice na střeše. Řidič nadýchal téměř tři promile  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.