Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ujíždějícího motorkáře zastavil až varovný výstřel. Hrozí mu dvouletý pobyt ve vězení

Běžná silniční kontrola motorkáře na Náchodsku skončila zběsilou honičkou a střelbou. Místo zastavení motorkář přidal plyn a pokusil se ujet. Byl pod vlivem drog a do konce března má vyslovený zákaz řízení. Během své jízdy málem srazil kolemjdoucí. Video ze zásahu nyní zveřejnila policie.

„Hlídka použila výstražných světel a nápisu „STOP“, motorkář však začal ujíždět. Policisté se proto rozhodli jej pronásledovat, nejdříve ve vozidle, když však museli před železnou závorou zastavit, rozeběhli se za ním,“ popisuje okolnosti na webu policie mluvčí Lucie Konečná

V tu chvíli jeden z policistů vytáhl zbraň, ani to však motorkáře nepřesvědčilo. Ve své zběsilé jízdě pokračoval dál a málem srazil kolemjdoucí skupinu chodců. V tu chvíli se policista rozhodl pro varovný výstřel. To motorkáře přesvědčilo a rozhodl se zastavit.  

Důvodů k ujíždění měl motorkář hned několik. Do března roku 2028 má zakázáno řídit. Navíc byl pod vlivem drog. „Řidič měl pozitivní orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, a to na látku amfetamin/metamfetamin,“ uvedla policie. Případ policie vyšetřuje jako maření výkonu úředního rozhodnutí. Za to může řidič skončit až na dva roky ve vězení.  

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, krimi, kontrola, motorkář, střelba, výstřel, varovný, vyšetřování, zákaz, řízení, drogy, motorka, video

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Pánek

Já jsem motorkář a docela se ohrazuju vůči tomu, aby smažka se zákazem řízení a ujíždějící před policií byla označována za motorkáře. Jinak respekt policii, dobrý zásah.

Pátek, 1. září 2023, 07:44Odpovědět

Ujíždějícího motorkáře zastavil až varovný výstřel.  Hrozí mu dvouletý pobyt ve vězení  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.