Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: V rámci cvičení hasiči likvidovali 400 litrů nebezpečné kapaliny

Hasiči z Královéhradeckého kraje za sebou mají další náročné cvičení. Tentokrát přišla řada na profesionální hasiče z Náchoda dobrovolné jednotky z Poříčí a Hronova. Jejím úkolem bylo zlikvidovat zhruba 400 litrů nebezpečné chemikálie, která se vylila z převrácené nádrže.

„Cvičení se konalo v areálu průmyslového podniku ve Velkém Poříčí. K úniku došlo přímo ve výrobních prostorech, látka pak začala reagovat a dýmit,“ uvedla na webu hasičů mluvčí Martina Götzová. Úkolem hasičů bylo zastavit únik a přečerpat nebezpečnou kapalinu do náhradní nádoby.  

Zasahující hasiči byli oblečeni do přetlakových obleků. Během výcviku používali vše, co by bylo třeba při ostrém zásahu. Na místě byla provedena i dekontaminace jednotlivých členů sboru.  

Ohodnoť článek

Štítky hasiči, cvičení, HZS, Královéhradecký, kraj, látka, nebezpečná, tekutina, foto, Královéhradecký kraj, Náchod, Hronov, Velké Poříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V rámci cvičení hasiči likvidovali 400 litrů nebezpečné kapaliny  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.