Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté ve člunu opět hlídkovali na Rozkoši, většina kontrol nebyla v pořádku

Policisté se svým člunem opět zamířili na přehradní nádrž Rozkoš u České Skalice, kde kontrolovali, zda je na vodě bezpečno. Zkontrolovaná plavidla nerespektovala vyhrazený prostor a jeden z řidičů nejspíš předložil falešný doklad vůdce plavidla.

Kromě jachet, skútrů, paddleboardů a plavců vyrazil na vodní hladinu na Rozkoši i motorový člun Policie ČR, na palubě i s pracovníkem Státní plavební správy Děčín, do jejíž kompetence vodní plocha náleží.

Policisté si pak vytipovali několik plavidel, která následně zkontrolovali. „Nutno podotknout, že tentokrát se milovníci vodních sportů příliš nevyznamenali,“ konstatovala policejní mluvčí Eva Prachařová.

Policisté během jednoho odpoledne zkontrolovali celkem šest plavidel. „Čtyři plavidla brázdila vodu mimo vyhrazený prostor, navíc některá z nich přitom za sebou vlekla vodní lyžaře. Jeden řidič vodního skútru mimo vyhrazený koridor provozoval nedovolenou akrobacii a další předložil při kontrole doklad vůdce plavidla, u něhož pracovník plavební správy vyslovil důvodnou pochybnost o jeho pravosti,“ vyjmenovává mluvčí.

Čtyři zmíněné poklesky vyřešil pracovník plavební správy uložením blokové pokuty či předáním do správního řízení. „Podezření z předložení falzifikátu si převzali k dalšímu řízení policisté, kteří věc šetří jako podezření z trestného činu padělání a pozměňování veřejné listiny. Za takové jednání hrozí až tříletý trest odnětí svobody či zákaz činnosti,“ dodává Eva Prachařová.

Policisté tak během odpoledne narazili pouze na jednu osádku motorového člunu, která z kontroly vyšla bezchybně. Hlídka se během kontroly věnovala i prevenci, poučila přítomné o zásadách bezpečného pohybu na vodě i na břehu a upozorňovala také na nutnost řízení plavidel bez alkoholu.

Kontrolní plavby policistů budou na vodní nádrži Rozkoš pokračovat po celý zbytek letní sezóny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Rozkoš, člun, léto, policie, kontrola, vodní nádrž, Česká Skalice, Policie České republiky, Děčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté ve člunu opět hlídkovali na Rozkoši, většina kontrol nebyla v pořádku  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.