Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Na Náchodsku spadl kluzák, pilot vyvázl bez zranění

V neděli po 15. hodině došlo u Zábrodí na Náchodsku k nehodě motorového kluzáku. Pilotovi se naštěstí nic nestalo, sám se dostal mimo kokpit. Podle policie k nehodě došlo při nouzovém přistání, kdy pilot už věděl, že nestihne doletět na letiště.

K nehodě došlo u Zábrodí mezi částmi Končiny a Horní Rybníky. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce. „Při příjezdu jsme zjistili, že se pilot nachází již mimo kokpit a je bez zranění. Hasiči provedli protipožární zabezpečení u kluzáku. K úniku paliva nedocházelo,“ uvedli dobrovolní hasiči.  

Nehoda se zřejmě stala při nouzovém přistání, kdy pilot již věděl, že nestihne doletět na letiště. „Pilotovi měl údajně zhasnout motor. Dechová zkouška na alkohol byla u pilota negativní," řekla mluvčí policie Eva Prachařová.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje, SDH Červený Kostelec

Štítky nehoda, letecká, kluzák, pilot, hasiči, policie, Zábrodí, okres Náchod, havárie, Náchod, Červený Kostelec, Horní Rybníky, Končiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Náchodsku spadl kluzák, pilot vyvázl bez zranění  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.